Friday, December 26, 2008

SAYA.SUDAH.ADA.FACEBOOK
.
.
.
.
.
.
ADD ME?? TIDAK!!!!
HOPE TAK JADI APE2... *WINK*WINK*



Thursday, December 25, 2008

In The zone

Now, as we entering..2009.... bermulalah dengan "ZONE kahwin" as u will start 2 receive invitation card la.. itu la ini la.. evendo most are just started 2 plan...

But its already started... since december 20th... Sara.. my close friends when i was in UiTM Johor... married to Mujahid at Putrajaya.. hmmm event yang sangat GRAND! Kudos to her!! as i gathered with my other close friends during my Segamat days.. Thakif,Saleh,Dira,Myra n Neno...

tengok baju dia... hmmm xpensive!! (sumone told me...)

hmmm sewaktu boring di tempat kerja.. n taking my eyes away from my Laptop... aku terbaca paper about the "HIV test" for those who are planing to Berkahwin! its a gud think for mereka yang nak menjaga keselamatan diri dari berkahwin dgn pembawa HIV.... as i was screening through.. i realize that what if "mereka yang memang tahu mereka ada.. dan kedua2 ada HIV" it means that mereka still tidak boleh kahwin? dan pada mereka yang tahu pasangan mereka ada HIV dan mereka sanggup bersama..." life isnt fair to them i guess...

If thats so.. then what will happen to them?? they wont be with anyone? or maybe it will increase the FREE SEX as doing that "takperlu check HIV" hav u ever think of that? soo.... it will also incidently increasing the numbers! as they are not married... you can never do anyting about it.. plus... BAYANGKAN MEREKA YANG MENGHIDAP H.I.V ATAS KESILAPAN DOKTOR as what always happend in our locals hospital.... SEDIH..

"Islam tidak meyusahkan perkahwinan, Manusia sendiri yang menyusahkannya"
terlalu banyak peraturan.. terlalu banyak adat.. ya... memang meriah dengan adat dan sebagainya.. tetapi.. kita perlu lihat nawaitu nya... lihat apa sebenarnya... bukan yang lain-lain... oleh kerana itulah... ramai manusia lambat kahwin.. susah nak kahwin... tercari-cari untuk berkahwin dan juga berkira-kira untuk berkahwin... meminjam... berhutang... hmmmm

Bukan hanya nak memperbanyakkan pahala pun susah sekarang... nak mengurangkan dosa pon susah sekarang...!! kadang-kadang aku terpikir.... APA lagi yang tinggal SENANG hmmm

ps- as i walk through tha Dewan Sri Kantan, Putrajaya door... "bila plak turn aku as semua perempuan demand memacam dengan dulangnya lagi.. duit nya lagi.. kendurinya lagi.." -sigh-

Wednesday, December 24, 2008

THINK twice when ever ure thinking of doing it again!!! n again??

and AGAIN??

erkkk erkk.. cant hear ya~(deaf)

Sunday, December 21, 2008

KEMBANG

kita selalu mengatakan.. "KEMBANG LAH TU KENA PUJI" sooo i guess its explain why orang yang GEMOK jarang dipuji"... if we see pretty girls...we start to kacau n puji2 sampai keluuar that word "kembang lah tu" soo for thos yang dah memang kembang..... NAK KEMBANG MACAM MANE LAGI!!! hmmmm sooo people.. heres tips for u....(us i guess)

kita kena kecikkan diri soo then akan dipuji dan akan terkeluarlah tha magic words "kembanglah tu" since theres a room for "PERKEMBANGAN ITU" if we are soooo damn big! how can it "kembang sum more! soo... merekah... terkoyak then....EXPLODE!

muka buku?? soo i guess its "NERDY thinggy"

hmmm after a while, i tried not to open any account at facebook`... BUT I GUESS THAT "PENANTIAN SUDAH BERAKHIR BAGI SEMUA" im thinking of opening an account there since the connection through internet is now very important since that i hav alotsa friends that rarely "BERTEMBONG" and also pic that being post dikutuk oleh kengkawan since thet know that i dont hav account to counte back!! not to mentions that alot of my pics dalam page orang n yet i just cant grab since i dont have an account there!!!

hmmmm bende-bende yang macam ni.. sumtime in life... tidak boleh dielakkan... nomatter what.. u hav to i guess... just to keep contact with ol friend! so... dalam mingggu ini i will start my FACEBOOK account... hmmmm ignore those fake friends.. ignore the games yang menarik kengkadang.. n yess... IGNORE FAKE FRIEND.. PRETENDER... sooo... erghh!!!! stresss.. huuuuu.. huuu.. huu... tarik nafas....

Tuesday, December 16, 2008

Discrimination~ why it must be in marker pen?? cant it be print as same as that West!! huh!!
~New place~
-Mercu KL Sentral-

Sunday, December 14, 2008

Aktiviti Lendu!(Karisma 08' pt1)

AKhIRNYA!!!lamaaaa gila... baru berkesempatan nak mau update kisahnya berlatih sukan di lendu~!! it was about 3 weeks agoe.. n yup theres alot of incident that were already forgotten sigh~ soo here weee go... after bertungkus lumus melepak di Melaka after final... i hav to pack all my things!!! bawak pegi Lendu for training karisma.... demi semangat sukan yang jitu. First thing happened..
"dislocated left shoulder"
Great!! now both of my shoulder dah bleh macamtu.. hmmm DOWN MORAL gila.... that few days i memang moody!!! plus minus marah2 n feel taknak go for rugby.. hmmm even now.. still rasa sengal2.. adoi!!

aktiviti harian di Lendu macam biase.... bangun pagi2.. ad
a aerobik dgn unit sukan Lendu.. wahh!!! BUDAK BOLA JARING!! hehehe.. berair2 mata ku lihat mereka dgn Sweatpant heheh!!(evil)... then... Lari padang.... guling2 ditanah.... tengah hari jalan balik ke Kolej... then baso2 baju... tido.... then petang turun padang balik.... guling2 lagi!!! haish ...lari padang beberapa round... then Off the day!! seminggu!! adoi!!!! hari2... macamtu la... tapi diselang seli ade la friendly... dan sebagainya~ hmmm MEMANG PENAT!!! hitam kulitku.... but my faveret part is when i had a chance of cycling around UiTM Melaka... hehhe pinjam basikal unit sukan!! hehe.. ceria gila rasa.. even memenatkan!! dahla bukit2.. but it was fun!!!selain itu... that one nite before Converse NBK n SI"API" friend nak pulang ke kampung halaman... mereka mengambil ku berjalan2 di Melaka.. ALLTHEWAY FROM BANDAR 2 LENDU!! hehe.. saye tahu mereka sayang saya.. *WINK*WINK*.... memula nak tgk Madagascar2 with them.. but yet till now pon xtengok2!!! haish!! Murka betul! we endup lepak di macd Dataran Pahlawan berborak dan membuli satu sama lain~ hehehe wahh!!
thats all la yang dilakukan sepanjang latihan...soo i'll update my Karisma story in the next chapter!!!
Al-fatihah
Sharida bt. Daud
13.12.08
(1987-2008)
BBAF3b
Semoga rohnya dikalangan orang yang bertakwa dan beriman~ Amin

Saturday, December 13, 2008

Tido..

this past few weeks... i spent most of my time SLEEEEEEPING~!!! hmmmmmmm balik kerja... mandi2... makan2... layan msg sikit~ ZZzZZzZZzzzZZz terus.... kadang2 pukul 8.30p.m da tido! wahhh hebat! bagun plak pukul 6 pagi~ hmmmmm thats the routine everyday! haish!macam mana ni!!! risau plak aku.. macam dah takda life... orang ajak klua... aku cakap okie... tapi endup tertido... tgk enpon .. banyak missed calll!! haish! teruk betul...

mungkin ini sebab nak menyesuaikan diri kot~ soo lepasni oke aa harapnya....WAAAAaaAaA i need my life back... now aku dah tak larat nak stay up sampai malam2.. nak bwat kerja malam2 sikit pon dah giv up.. tertidoo!!!macam mane la... baru praktical je ni.. bukan kerja... erghhh!!! nasib baik life weekends okie.. kirenye klua2 jalan2 n ape2 still ade la... kirenye takda la macam hmmM je life....

cerita pasal tido.. teringat bantalku di Melaka.. hmm 2 semester pakai bantal itu!! haish!! hancur ranap rosak.. tapi sedap!!! haish! rindu sama itu bantal... if korang tengok... Horror jugak laa~ hehehehehheheheh... nak tgk??






ps- dah lama tak xcercise ni.. hmmmmmmm susah-susah!! nak kna atleast during weekends ni i kna jugak lari2 ke... ape2 ke.. JOGGING tasik laa!! haaa!!! weekend! jogging!! starting noww TEETTTTTTT!!!

Monday, December 8, 2008

Tagged again n again by Eyecha.

1. Do you think your hot?
Izzit 2 obvious?? saya cuba menyembunyikan ke"hot"an saya!!

2. Upload your favorite picture of yourself.










3. Why do you think you like that picture?
that was when i'm at Pulau Redang~! lawa... emosi.. and "ALONE"

4. When was the last time you ate pizza?
last wednesday~ when my boss having discussion n asked one of the workers to go n buy them Pizza!! xabis.. i dapat 3 slice! 1 Hawaiian Chiken.. 2 Pepperoni Pizza Woah~! makan saja!

5. The last song you listen to?
Racheal yamagata - i'll find a way ( while click2 pic org.. then im stuck!! lagu itu sedap!)

6. What ru doin right now beside this?
thinkin on my Report that need to be submit this Friday~!

7. What name would you prefer beside yours?
Bo

8. People i tag:
Angahbil
Pacat
Nandos
Kenek!
Kak Dha

9. Who is number 1?
akak ku..

10. Number 3 is having a relationship with?
NOPE! single n Hunting!

11. Say something about number 5?
Get well soon.... sian dia~!!

12. How about number 4?
Ini rajin bdak ni!! plus suka berenang! hehe

13. Who is number 2?
Pacat.. pasukan peninjau ladang kelapa sawit sambil tgk kapalterbang landing! haha

Sunday, December 7, 2008

Aku si tikus makmal (Eyes of Malaysia)


Pernah dengar kisah tikus makmal?? Ia merupakan binatang yang hidup sebagai bahan uji kaji.. kematiannya adalah lumrah bagi memastikan kejayaan dalam setiap percubaan!!!!

okie… last few weeks.. aku menghadiri Opening Eyes of Malaysia di Melaka… hehehe teruja tu.. sama pasukan Converse… iaitu budak rumah atas.. dianggotai Sham,Zeera n Zaza…. Dan lelaki Ganteng2 dari Orchard iaitu Aku dan Nandos~! Maka… bermulahlah episode tikus makmal…

Kami planning nak berjalan kaki dari Orchad ke sana… namun planning bertukar tragedy.. aku cakap “ape kate kita usha dulu.. mane tau tutup “ sebab da ada ura2 mengatakan bukan hari ini…. Hmmmm maka… aku cadangkan zeera dan nandos pegi dulu~.. tetapi… zaza nak follow terus… soo… disinilah berlaku konflik dimana ada yang ditinggalkan!! Hah… Not my fault brader~ what tudo! Bende tak di plan!!

Tengah2 usha… tetiba pak polisi menahan kereta…. Wiuwiuwiuwiu… RUPENYE Ali Rustam! Adoi… kami stuck! Hmmmm lepastu pak polisi mengatakan..”kamu parking blakang motor saya ni je” hmmmm aku terus terdiam.. berpandangan! Lantas… “KITA CALL SUZIE!!!” hmmm harapkan pagar pagar makan rumput… dia tidak mahu pergi!!! Waaaaaaaaaaaaaaa tertinggallah sang kelembai pacat n wan!

Event itu diserikan dgn Ning dan satu lelaki yang tidak dikenali!!! Hmm aku cuba mengenali tetapi memang tatau!!! Heheh abaikan je.. teruja nak beratur naik FREE!!! Aku beratur dekat 2 jam!! Baru dapat naik LARRRA betul! Haish..berhimpit2 .. aku dah seedy daa.. kelemasan~ hehe.. ZAZA dah mengamuk2.. nak je aku plaster mulut dia….. dan keadaan tolak menolak menjadi annoying skali dimana bebudak kecik ni dok menangis2 adoi!!! Rimas!!! Tak kire dengan RELA dok maki org suruh beratur!!! Tapi semua orang menolak2.. dan beberapa manusia terapung!!! Hahah kerana dok kna tolak!!! Terus kaki tak jejak tanak sebab bahu tersekat antara2 orang!! Hehehe kagum!!!

Ade satu budak kecik dok menangis depan aku n the GANG! Aku borak2 rupenye mak dia tah mane mane tah!! Ish.. aku bencei!! Pantang gila.. BUAT ANAK PANDAI!!! Jaga taknak… kalo xnak.. pakaila safety!!! Membengangkan betul.. sian budak tu.. after awhile dipujuk.. xmakan saman.. dia menangis2.. last2 panggil RELA suruh jagakan.. bawak ke depan.. SELAMAT satu bab!!!

ZAZA mengamuk n dok kutuk kuat2 orang2 yang dok menolak n menggukanan alasan ada anak kecik la.. husband dkt dpn la.. untuk menolak orang dan kedepan potong line!!! Haish.. aku macam biase xbuat port.. enjoying my kesemakkan dengan menjadi ikan kekurangan udara dengan mengambil udara dipermukaan hehehhe… tapi ADE SATU MAKCIK NI MEMANG ANOYYING!! Dia dok tolak semua orang sebab husband dia dkt depan.. aku sempat tanye jugak…. “makcik bia je laa husband dkt depan.. beratur cukup” tapi makcik tu dok repeat the same things!!! Zaza dah mengamuk2 sebab dia terhempet2.. tak kira Zeera dok membebel sensorang sebab dia punye kaki kna pijak ngan makcik gemok tu!! Aku pon jadi hangin .. bukan dgn makcik tu.. tapi ngan bebudak tu.. dok membising!! Lagi membingit dan memanaskan!!! Adoi!!!

Akhirnya berkat kesabaran.. kami dapat jugak naik EYES OF MALAYSIA!!! Woah! Best2… dahla satu bende tu kami saja 5 orang!!! Keterujaan.. aku menelefon angah dgn 3g!! hahaha babah n ayed juga dapat melihat perilaku terlampau diatas itu! Haha aku begitu teruja!! Hehehe sebab first time naik… tapi sebenarnye.. xda bende langsung pun!!! Serius… malam2 melaka tidak begitu berlampu.. soo Gelap je! Hmmmm aku agak bengang bende tu dan dagipun memang masih belum siap sepenuhnya….

Kami menjadi tikus makmal kerana kami merupakan manusia ujikaji dimana kebarangkalian bende itu untuk bercabut dan kami akan berguling ke laut adalah ada… kerana ia merupakan hari pertama pelancaran… dan kami naik percuma…!!!! Walau ape sekali pun ia tetap pengalaman.. sebab kami puas bergambar~!!! Lepas itu pulang dan keletihan disamping peluh manusia sekeliling meresap di baju dan aromanya sungguh menarik!!!

Balik dalam keadaan takot~ jikalau WAN sibudak sakit dan Pacat Ballemy dah prepare pisau sebab tak dapat follow… heheehehe.. tapi mereka tak buat port!! Of for the day!!!

Ps- dulu selalu jadi tikus makmal dkt rumah.. angah masak kami rasa~ hahahahahahah

(so i guess angah berjaya sebab kami semua masih idop! *wink2*)

Monday, November 17, 2008

"STRUGGLEIAN"

hari ini.. lepas memakan laun paprik mak masak.. aku pon dapat call dari "struggle EDDIE" ajak melepak... bersama pasukan struggle yang lain.... soo SYED11 menjadi tuju destinasi.. btw Syed 11 ni ialah tempat dimana kita bleh nampak abg NUAR "lelaki ini yang selalu mencintaimu" hhehhehe dia ske lepak situ.... soo kirenye aku dan pasukan struggle "se'market" macam dia!!!

lepas lepak.. rupenye "Struggle Pian" nak beli barang untuk kerja... he will start working with MAS mantainance ke ape ke tak sure... tapi FINALLY takda la struggle sght aku tgk dia dah!! soo we went 2 Sunway Pyramid.... it took us more then normaly since ....KANCIL 650ex krek...krek plus bunyik2 yang tidak dapat dikenal pasti yang menjadi transportation kami!! abah eddie punye~

kami bergerak mengunakan modal isi minyak rm7!! hahah lawak betul macam isi full tank moto!! tapi layankan je cukup!!! pergerakkan hari ini diserikan oleh PARIT sebagai tukang karut yang memang merapu!~ statement arini yang paling tak boleh blah... "sekarang polis dah boleh tangkap bebudak yang shuffle2 dekat s.alam ni... sebab diorang menghauskan jalan.. sampai berlobang2... itu yang jalan s.alam tak elok skarang" hahahhahaha tak masok akal si tukang karut parit ni!...(but yeah memang selalu nampak bebudak dok shuffle tetepi jalan)

si Parit tukang karut juga mengatakan "aku takda kasut... aku nak beli kasut bulan depan aa.." tapi we went 2 all Nike store n he did tried all the shose that he want!!! adoi..." satgi dia kelua kedai.. gelak2 siap melembabkan keadaan... dahla nak beli bulan depan tapi dah try2 dari sekarang?? ape punye jenis budak la!!! btw... we end up... Pian beli jugak aaa 2 heli slua Camel Active.. heheh nasib baik.. kalo tak memang aku pukul!! dahla naik kereta ber"air-cond" tapi berpeluh... hehe.. rasa macam nak jadi CHIKANOS(org maxico) pakai singlet! pakai kereta takda roof!! but failed! kereta kancil mana nak tak ada roof! ahha Berpeluh berkuap...

ape2pun aku dah rase ke struggle"an" melepak di s.alam.. haish .. macam mana laa lepas ni!!! ish ish TIDAKKKKKKKKK!!!! aku harus mencari jalan!!! oh tolonglah memberi ku jalan daripada terus begini!!! TIDAKKKKK!!!!

ps- eddie tipu bapak dia "abah nak pakai kereta?? eddie dkt umah kawan eddie ni!" hahha padehal dkt sunway!! adoi!!!!

pss- makin ramai lelaki meminati bibirlicous pian!! adoi eddie n parit asik memerhati.. hmmm i smell sumtin fishy here.. lama tak balik~!!!

Sunday, November 16, 2008

tag ke-2

Saya di tag oleh Dha-Kitty,
tentang 7! magnificent 7!!!

1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda.

melentik(bulu mato ei!)
bosa (bukan badan eii)
♥ solero eii makan..kena sampai meratah tulang ayam!! (pembersih)
terimo den se ado eii walaupon den bukan org "ado2"
bulih berdiri dgn kaki sendiri.. tidak memerlukan tongkat atau life support(independent)
sweet.. merangkumi.. cakap eii... pemakaian eii.. rupo eii.>~!
pandai.. masak ei.. plajaran eii.. agamo eii.. menjago ei...sgalo eii...
yang redup den nengok ei.. yg sojuk ... yang goyang den nak koba... yang den KETUK LUTUT duduk sobolah eih!!!

senang cerita.. "Syuhada(majalah3) Wardina (u knw!) n anahita broccoli(pengacara)!!!!

2. 7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup.

den nak koba kek sini.. satgie kang ado namo laki .. ekau koba den Gay pulak! soo?? hahahah ishh... dia.. dia... dia... dan dia... lepastu lama sikit. dia... dia dan yang dia tu...

3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati.

stuttering
shivering
panic
nervous
happy
macho/cool
KETUK LUTUT!!!

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.

Pulau Tioman...(i had great xperience there)
indonesia..( jakarta.. bandung ...bali...)
kedai2 makanan fav saya.. since i knw alot of kedai makan yg memenuhi kehendak saya..soo then she can cook the way i want it to be done!!!
tempat sekolah saya pernah belajar... University saya... dan sebagainya.. since banyak pengalaman yang menarik...
Penang... since banyak memory sendiri....
shopping complex!!!( obviously since the place where i grew up.. fav spot and hang out place.. plus i love toooo shop!!!
♥ saye nak bawak dia melawati.. kampung2.. rumah2 kebajikan dan seangkatan soo kami akan senttiasa bersyukur ada didunia.. plus i love.. n had experienced involving in this social services~ hmmm

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda.

- CAN I SAY "SESUATU YANG ISTIMEWA TELAH DIBELI DIKALA KAMI BERSAMA KERANA SAYA ADALAH AMAT ISTIMEWA BAGINYA???" with this.. i dont think that other things adelah istimewa.. kerana barangan dan segalanya yang lain itu adalah extra2 Props but yet the main element sure laa ~SAYA.DIA~

but if yes nak bagi.. this may be few things i'll giv to her!
-
pistol ... bila saye jahat.. either tembak diri sendiri atau tembak saya
- papper spray.. soo keselamatan lebih terjamin
-saya kasik anak yang comel melalui gen2 saya yang memang comel dan sehat
-Ane kedai mamak dan akak kedai tomyam ... so bleh blaja masak!! (most of woman nowdays masakannya tidak berape kerana mengejar karear kononnya)
- bagi bahu..untuk menangis... telinga untuk mendengar masalah dan keperitan...(walaupun memeritkan telinga dan gegendangnya) kaki untuk berjalan ke tempat2 faveretnya.. tangan bagi memimpin.. *wink*wink*
- Paling istimewa...saya akan memberi pengalaman yang tidak akan dapat daripada orang lain~


6. 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda.

satisfy you - p.diddy
♥ crazy over you - 112
so in love - Az yet
♥ Even now - Barry Manilow
Manusia Bodoh - ADA BAND
♥U make me wanna- usher
♥ stuttering - Ben Brothers


7. 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.WAJIB!!mereka musti diberitahu akan perihal ini

Angahbil
PacatBallemy
HuNnYskeping!
♥ Una
Eyecha
RashiDot!
You the one who read this!!

Kata Jiwa Rasa

KATA.JIWA.RASA
mana datang???

aku cuba berKATA.. tentang ape yang bermain di JIWA dan apa yang aku RASA... yes! thats what its all about now... i doo hope thats explain alot~ but i guess thaat bende tu memang takkan jadi kenyataan... kerana aku sekarang terpaksa melayan.. menjaga hati... dulu time memula buat blog ni aku harap dapat meluahkan ape yang aku pikir dan ape yang aku nak sangat tulis... itu la fresh air.. the new begining aku kononnye(nama lama) since terpikir nak menulis instead of simpan sendiri...mmmm tapi rupenya... bile aku tulis apa yang aku rasa.. hmm macam ada je yang tak boleh.. jaga ati orang tu la ini la... kna jaga ati anonymous... sooo end up.. macam jadi public...jadi cerita2 best dan cerita2 yang tidak boleh mengandungi ape2 bende... ape yang aku nak tulis mungkin simpan je laa dalam kepala~

but thats how i came up with the name.. to really express what i feel from my heart laaa kononnya... but i've been thinkin about it... i cant~ haish~ maybe later i'll come up with "JAGA.HATI.MEREKA" hows that?? or maybe "P-tode"r"e"10"tode"d"e"r" hmm "FAKER" sound interesting..okie?? hmmm kalau ada sikit masa lagi... sampai laa kot!!

-my first tagg~ sooo i tagg ppl yang membaca ni pon kna buat juga~ okie(inform me then)
-credit to angahBiL dok suruh.. hope ia memuaskan hati!

Saturday, November 8, 2008

2minggu untuk kenangan!!!

Makin nak abis paper.. makin malas!!!! ishh.. tinggal tiga paper je!!!! pening pening~!!!cepat bebenor masa berlalu... dalam 2 minggu..... tamat semester!! wahh.. tak sangka!! lepas ni semua bende jadi kenangan ..... sama macam dulu... tapi bezanya... kali ini. aku memang menutup buku!!! SAMBUNG??? bukan masanya.. duit pon xda xsanggup nak pikir... hutang dah beriban2 tak berbayor lagi teman ni!! wahh.. nak pakai FAMA pon mak dah pencen.. abah pon dah tua... takpe-takpe ade rezeki KITA SAMBUNG LAIN KALI!!!!

aku cuba untuk tidak menjadi lelaki begitu

  • mementingkan diri sendiri
  • mempermainkan perasaan orang lain
  • kata-kata palsu
penat aku cuba untuk tidak menjadi lelaki begini... untuk tidak mementingkan diri sendiri... jadi aku harus memikirkan tentang orang lain??? jadi macam mana dengan aku?? ~sigh~ terlalu banyak wanita mengatakan.... "ahh lelaki... ego... semua ikot dia je~!!" hmmm kadangkala... aku terpikir... MENANGKAN MEREKA SEMUA?? aku bagaimana?? jadi setiap langkah mikir orang lain ... kadangkala.. aku rasa... aku taknak jadi macam lelaki lain.. AKU TAKNAK!! hmmmm tapi kadang-kala tergelincir.. aku ada keinginan juga... takkan lah aku hidup demi yang lain..??? jalan hidup yang sukar...bagaimana menyatukan ayat-ayat ini.."HIDUP HANYA SEKALI JADI BUATLAH YANG TERBAIK DAN JADILAH YANG TERBAIK" dan "HUKUM KARMA" hmmmmm aku keliru.. bagaimana jika jalan yang terbaik mungkin merosakkan yang lain?? dan hukum nya.. baik dibalas baik.. dan jahat dibalas jahat?? yang terbaik bagi kita mungkin tidak pada yang lain???demi nak menjaga hati semua orang... jarang skali aku marah orang...... aku mendiamkan diri..... AKU KAN SOFA MEREKA!! dikala sedih... ada kusyen.. di kala lonely.. dikala memerlukan seseorang... dikala perlu tempat.... aku menjadi tumpangan.. Shoulder to cry.. Tempat untuk berteduh... hmmm melayankan semua orang.. sampai aku melayan diri sendiri.. penat jugak sebenarnya.. kadangkala terasan nak memikirkan ape yang aku nak! tapi aku tak berani... nak sikit je aku tarik balik...... takot sakitkan hati orang... ini semua kerana AKU CUBA UNTUK TIDAK MENJADI LELAKI BEGITU...

aku memang cuba untuk tidak memainkan perasaan orang... dan selalunya sebab itu "rindu" cuma dibalas dengan "........" sepi tanpa kata-kata.. cuba menjaga hati... tetapi aku paham.. "..." bukan jawapan ..ia lebih kepada melarikan diri... hmmm NAK KATA APA???? "i dont feeeeel it??" "THATS NOT WHAT I THINK.." hmm kejam?? sebab itu kadanglala... SILENT IS BETTER then anything~ sambil mengamalkan konsep untuk tidak menjadi lelaki lain... tapi macam mana?? THERE IS NO EASY WAY ON SAYING THIS KIND OF THINGS!!!! kadangkala aku terpikir.. perasaan sapa yang sedang dipermainkan?? diri sendiri??? orang lain??? watak mana yang lebih penting?? diri ini?? atau sekeliling?? nak menjaga peraasaaan orang lain dimana diri sendiri dipermainkan?? cuba berlaku adil?? tetapi.. aku tidak kepada diri sendiri??namun bila memikirkan.... aku cuma mempermainkan diri sendiri.. jarang aku memikirkan kemahuanku.. JARANG AKU PENUHI... hmmm aku cuba... mengadili diri sendiri... "LILIN MEMBAKAR DIRI" itu manusia.. apa yang baik dimata mereka tidak pasti kepada yang lain... pemandangan dari sisi yang berbeza melahirkan pelbagai pandangan... AKU CUBA UNTUK TIDAK MENJADI LELAKI BEGITU!! ~sigh~kata-kata palsu.. melayan terpaksa.. melakukan perbuatan yang tida mahu dilakukan..memberi alasan bagi menipu diri sendiri..hmmmm "LELAKI SEMUANYA SAMA" STEREOTYPE wanita menjadikan aku cuba untuk tidak begitu... pengalaman manusia disekeliling... penipuan kaum ADAM.. derita wanita... bahan bacaaan... kisah cerita cinta.... hmmmmm baik aku menipu diri dari mereka...lelaki selalunya penuh beribu alasan... bagi menjaga hati... PERCAYALAH.... "DALAM SETANDAN PISANG TAK SEMUANYA BAIK" dan jangan lupa bahawa tak semuanya busuk~ didalam keburukkan sesuatu perkara.. pasti ada baiknya... begitu juga manusia... aku cuba.. tapi selalu gagal... hmmmmmmmmmmm... AKU CUBA TIDAK MENJADI LELAKI BEGITU!!

walau apa sekali...KITA MEMERLUKAN PERMULAAN... begitulah.. hidup... tak semuanya indah.. dengan memperbaikinya... mungkin menyakitkan yang lain... meninggalkan semuanya di belakang.. namun mungkin masih ada yang menunggu... jalan yang lurus mungkin dilihar berliku... pandangan kabur...berpaut pada dahan yang rapuh... mengharap pada bintang...... namun aku cuba...UNTUK TIDAK MENJADI LELAKI BEGITU.. namun kadang aku tergelincir.......
~sigh~

Wednesday, October 29, 2008

End of journey or it just the beginning??

today is the first day for me buat paper final… hmmmm.. seems to be okie… n yet we still don’t know whats gonna be up next.. its okie… like I always says… QUE SERRA SERRA… WHAT EVER WILL BE WILL BE.. THE FUTURE NOT US TO SEE…QUE SERRA SERRA…

last nite.. melepak di MacD.. hmmm Nampak ade group of Girls bawak buku PART1 diploma.. hmmm from lendu I guess… suddenly.. I started to recall back.. dulu aku pernah macam tu.. n yet now im persuing my degree n im in the final year…. Hmmmm how time past us by… amazed by the change in life …I’ve learnt a lot from it… hmmmm

Teringat dulu…"jan nak sambung Civil Engineering…. Macam best” plus I don’t like Chemistry and I’m only interested on few chaps of Physic… actually aku teruja bila tengok company yang babah kerja.. making a lot of money!! PHEWWW... hmm… and yet my second choice….. Law….. hmmmmm babah cakap… “hang amik je business ni…” babah memang tak berape gemar aku duduk rumah lame2 ….dia rimas kot.. ntahla… bila dia tengok anak orang sambung blaja…. Anak dia terperap.. mula la dia Hangin je dekat rumah…“TAPI SAYA BUKAN BODOH” hehe.. terpikir nak sambung private… hmm MMU?? Uniten!!.... tapi aku buat rayuan…. Babah terus call kawan dia… cakap pasal aku.. haish…

Tibe2 babah bagitau “rayuan tu….hang dapat law tapi semester depan….ape kate hang amik je Business ni sebab sem ni” haish.. idop aku ditentukan… hehhe xpelah… aku pon memang melayankan family je.. pergi lah aku ke segamat… GRAD on Time XPERNAH FAIL PAPER!!! Huhu. Evendo I’ve tried few times not to study just to fail the paper!! Mungkin tuhan.. sayang aku lebih~

Terus apply degree… tup tup.. dapat Melaka.. International business!! Haih~ this is what I want! Hmm I was thinking of applying for PR since I love too talk.. n yet I hate calculation..!! but when I think on interview yang aku slalu tgk smuanya ENSEM2 dan LAWA….Hmm…!!! I decided to cont’ on my international business…. finally xpayahla nak tgk family aku decide.. aku pon semangat gile… semester pon bermula dengan aku lah budak yang bersemangat gila… segala kerja aku nak buat… ASGMNT…PRESENTATION…SEMINAR??? CLASS TRIP?? EHHH!!!!! sem depan dah pratical? Hmm baru aku sedar masa ni laju! Xsepat nak bernafas dah abis.. hmmm… TERLALU BANYAK KENANGAN… not to mention yang best dan yang tak!!

Aku tengok budak2 part1 tu balik… AKU PERNAH MACAM TU… lawak.. tengok yang baru nak start … waktu kita dah nak abis.. its more like looking them above the skie!!! I’m almost there an yet this kids are just started…

Nomatter what… still dalam final Mode.. sooo banyak bende nak dibaca… n do hope the support from people around… haih… nak kata penat?? This is my last time.. why not…. Hehe.. demi masa depan yang lebih bermakna…!!

Tuesday, October 28, 2008

aku - hacks - final


Kadangkala Hacks hilang dinginnya…

gula-gula hilang rasa manisnya..

hati tak tenang..

jantung bagaikan gugur…

pendirian tak tetap…

tangan terketar..

gugup…

mulut terkunci…

mata terpaku..

semuanya berlaku..

saat terdiam..

bagaikan mimpi…

“gud luck final”

-TERKELU-

Saturday, October 25, 2008

SKRM 98' Batch gathering 6.12.2008

selepas 10 tahun.... suddenly somebody came out with this idea which the rumors has been heard since last year.. Gath Gath Gath! hmmm mengingatkan zaman skola rendah.. seluar kaler biru gelap dengan baju putih...tema dinner yang bakal dianjurkan "Back 2 School" itu bermakna memakai baju sekolah~!

soalan yang bermain didalam hati.... ADA KE SELUAR CANGGIH size aku untuk sekolah rendah?? Professor ade ke SIZE AKU??? hmmmmmmmmmm kemusykillan terlampau amatlah memeningkan kepala... itu tidak dicampur dengan rm60 sorang! hmmm DEWAN MBSA.. heh kawan2 punye pasal....

sure... things changed!! people... ol' friends... huh..just xtau n xpect ape n macam mane... hmmm however... it better be good since rm60~ n surely theres alot of HOT CHICK yang available! wah!! banyak bende nak kena rewind.. nak kena pikir.... hmmm Ol'days banyak sangat bende2 yang aku sayang yang aku suka yang aku tak tercakap..

adoi... teringat aku zaman2 tu kanak2 berlari2.. kelas Khas dekat tempat naik tangga... tandas skola rendah.. budak2 kecik yang jalan2 baju kotor... makan jajan makcik bustop.. Hari koriklum sabtu main bola.. balik lepak SYED.. main bola dekat sect3...nasik lemak...fish nugget!.. air cawan.. ade sirap ade cincau ade oren.. bergambar kelas dengan cikgu setiap tahun... tapi aku tak pernah beli.... tapi aku ade gamba time darjah 2..

kadang2 aku lalu dekat skola sebab nak melepak rumah kawan2 atau kdai mamak teringat....
COMEL!

Friday, October 24, 2008

Saya tidak mahu jadi PERVERT dalam train!

selepas bertungkus lumus.. akhirnya hari yang dinantikan telah tiba... tetapi "wan.. ticket takda!"kata ku kepada kawan... lantas.. "PONGE kan ADA!!" jawabnya.. hahhahahha Myvi hitam menjadi harapan terakhir.... aku.. wan Ponge Ina, Ponge Cent dan Ponge Diha menjadi penghuni yang berkongsi kereta!

perjalanan memang terasa agak jauh berikutan duduk belakang bersama Wan Budak Sakit... dahla kaki panjang! terkepak2 aku dibuatnye... tapi demi Misi murni hari Sabtu nak celebrate b'day abah aku gagahkan juga... perjalanan dihujani dengan kami beramai2 mem"BOMB" wan dengan kisah silamnya! hehe.. lalu tiba di stesen SEROMBAN DEN HA....

Tibo den sano.. poie tandas.. charighk2 makcik den nk baya xdo pulak tu ha.. poning2 masok tandas free yo lah! hahah rgupo2 eii ado pakcik tongah mop dalam tandas~! " Phewh.. save duit den nak baya si Panjang Wan xdo syiling pulak tu ha.. nyusah den yo!! pastu den gagah yo torguih poie kek kaunter boli ticket! lopeh tu x lamo den pon dapek dan mlangut nungu ngan si Ponge Cent dan Wan si budak SAkit! (sorry my broken nogori sembilan words)

Sampai je dalam.. dah berdiri... wahhh!!! tapi boleh tahan! Kemuncak/klimaks berdiri di BATANG BENAR!!!! memang bebetul la tempat ni sesuai~ terpaksa aku mengsetting diri agar tidak digelar pervert bila TRAIN PENUH BAK SARDIN!! nasib aaaa ade ruang sipi2 nak setting... berguyang2 den xtipu...!! langgar2 terbump into each other kato ei~ adoimak.. risau jugak nanti org keliling tgk aku semacam... !! hahaha takpe.. kite lelaki.. nak buat macam mane.. tangan dari letak bawah.. den dah angkat da... takot terpegang ape yang xpatut! haih geram je tgk wan SIBUDAK SAKIT rilek bace majalah kreko sambil duduk!! aku berdiri dgn PongeCENT sambil gelak2.. mengah jugak laa nak setting sambil melekat dekat dinding yang tak dapat nak melarikan dan mengerakkan diri itu!!!

antara bende yang lawak... PongeCent kate... "Bo macha tu tengok2 aku pulak.. ish" sepantas kilat..." kau kan lebih kurang kulit" hahaha Ponge Betul! dan satu lagi yang aku heran.... waktu train penuh... people start to scream "DEYYY SUDAH PENUh.. TADA PAHAM KA?? LU WORANG TUNGGU BELAKANG PUNYA!!" then ade voice lain.. "LU ORG JANGAN TOLAK2 PUNYA!! WA TALA MUAT NI DALAM!! SEMPIT WOO.." tak kurang muke akak2 yang semput dan nak asthma! aku pun menjadi ikan yang mencari udara di permukaan air... haap haap mengaga~! tetapi macam biase la orang masok jugak..... tolak2 naik krem kaki aku menahan! hehe xpe.. abang gagah!

yang tak boleh blah~ bile sampai next station... orang yang dok bertolak2 nak masok memula tadi tu.. diorang pun menjerit.."WOI DAH PENUH LAA!!! JANGAN LA NAIK!!!!" n ade yang jerit "TOLONG AA KASI ORANG NAK KLUA!!!!" heheh padehal orng yang menjerit tu sama je membuat waktu memule dia nak naik...

"UMPAMA KETAM MENGAJAR ANAK BERJALAN"

Tuesday, October 21, 2008

kekalahan adalah dimana kita mengaku kalah sebelum bermula...

ini kura-kura champion punya!!!!

USAHA-USAHA!!
i got test everyday
from monday -friday
2 big presentation
2 final report

harap dapat bertahan dan siapkan segalanya..!!!

Friday, October 17, 2008

insiden hari Jumaat!

Junior!!! teriakkan bebudak kecik sewaktu Junior membuat wekang(dikenali dengan mengangkat tayar belakang) basikal ditengah2 jalan sewaktu melintas tanpa menoleh kiri dan kanan... pin pin!!!!(bunyi horn motosikal yang mengelak dalam kekelamkabutan!)

junior terselamat daripada kemalangan dengan gembiranya...dia mengangkat tangan tanda berjaya melintas... sambiil itu... kawan-kawanya yang lain "wahh bapak dia...dia wekang tengah jalan tu" semua kawan2nya bermuka kagum!! akhirnya junior menjadi Hero setempat!!

itulah perkara yang berlaku sewaktu aku berjalan kaki sejauh beberapa ratus meter ataupun 1kilometer barangkali daripada tranquerah mosque ke Orchad Square...akibat daripada tayar motor ZAM KEKENG yang bocor sewaktu diletakkan didepan Masjid.... berpeluh2 aku cuba menahan terik matahari sewaktu berjalan seorang diri...zam meneruskan juga menaiki motor bagi menghantar ke kedai tayar... namun demi untuk mencapai matlamat KIPAS DI RUMAH!! aku pun meneruskan juga dalam berpeluh2.... mungkin ini mungkin akibat daripada LARrA di rumah.. sampai2 masjid org dah start sembahyang~!! haih!!minggu depan AKU AKAN PAKSA SEMUA PEGI LEBIH AWAL!!

SMS to angah~

sms to AngahBiL:
" pagi tadi tangan Jan klua darah banyak gile!!! hang tolong topupkan jan... jan nak call mak takot! nanti jan cerita"

hehehhe.... thats how aku memancing angah..... after awhile...

truut truuut..truut...truut..(bunyi enpon)
angahBiL: jan... hang knape?? accident ke??
aku : jan derma darah!!
angahBiL: Hang ni buat aku berdebar je!!! benci kau!

itulah perbualan antara angah dan adiknye~ OPPSSSs sorry.. tu la... asik kurang perhatian.. kena buat macam cerite2 gempak2 sikit... baru dilayan!

Wednesday, October 15, 2008

sukaneka mgt543

haih... selepas bertungkus lumus.. berminggu2.. saya selaku "abang Bo" terpaksa menjadi Runner, ABG TARIK TALI...MANTAINANCE.. PERALATAN...KESELAMATAN.. KESIHATAN dan membawa TETAMU TEHORMAT BERAMAH MESRA DGN KONTIJEN haih... Mentang2la lelaki sikit... terpaksa laa abg gagah berusaha keras~ can u just imagine... lekai ade 7 but there only few that acting as a man n taking all the responsibility tok mengangkat berat bebanan segala.. khemah.. sofa.. dan segala2nya...

its all start from the lect's idea that she wanted us to DO THE SUKANEKA kinda thinggy... adoimak.. hehhe.. lucky me xdatang first meeting.. if not... sure i dah kna jadi sumtin yang tah pape plak.. hehehe.. GREAT!! tapi hafizan xabis2 up name aku on the meeting lasttime... hmmmm... TAK GUNO!!! BENCI AKU...

soo dengan kerjasama yang okie2 dari semua pihak.. i can consider it as okie2... plus the TUAN PENGARAH tak hadir menyelamatkan keadaan.. heheh..EN.Din membolehkan aku berjalan dengan sempoi sebab dia ni x fussy..!! hehe THANK GOD! even sambutan i can say only 30% menghadiri.. tapi okie la.. atleast xda nampak macam event yang membazir... Haih! HEHEH

as a wrap up... i would xpress my terima kasih n kasih sayang kepada all the PD members.. even theres few who love to mengarah n menyuruh.. hehehe takpe.. KITE KIRE HALAL! sorry to all yang saye tercakap lebih.. terkutuk lebih.. terkata lebey or even ter gedik lebih~!!

soo now tinggal struggle dalam class for final since this event is covering 30% of my final mark!! teringat abg mantainance cakap.. "harini aku gaji 3x" since its TYT day.. hmmmmmmmmm xpe.. layankan je.. dah nak grad dah!!!

this is few pic yang campur dari sehari dan sewaktu sukaneka!!!

GAMBA NANDOS WAK KANG MEMANG AKU PUJA! tunggu aku nak print guna printer rumah tampal satu UiTM!!!

me n vista

setelah lama pc asik prob.. now dah okie... semalam finally berjaya memformat laptop dkt ade this one guy at LEVEL 7 berbayar rm10..... hehehhehehehe... sungguh saving saye ni!!! before ni ade tempat nak offer 20 hehehhehe but now i found rm10?? soo by now im officially

VISTA USER!!!!!!!!!! MICROSOFT OFFICE 2007!!

gempak gile.. ade gambar kecik2 dkt tepi tu... ade watch... ade calender..!! hehhe then boleh besar kecik gamba2.. folder2 semua.. woah!!! gempak... n keterujaan aku dipotong sebentar dengan terdelete RECYCLE BIN semalam.. jenuh mencarik dkt control panel.. nasib baik WAN budak LAPTOP zaman perang mengetahui dimana letaknye!! hehehehehe soo keterujaan diteruskan!! n then aku pon menginstall software... n few others.. soo i do hope that it will cont' to be okie sampai lama2 sebab xlarat nak jaga... format n all~!! hehehe wish me luck!!!

Monday, October 13, 2008

lelaki yang gagah perkasa bagi famili En. Rasid
Hari Raya 2008

Raya kali Ini...

RAYA RAYA raya RaYa...
makin lama makin suram...
entah kenapa ianya berlaku...
Mungkin sudah besar??
cuma ketenangan malam malam ramadhan yang kurindui...
cuma ketenangan jiwa di siang mengharaungi kehidupan sebagai Muslim...
walau kurang amalku daripada yang ku harapkan...
walau tak tercapai harapanku..
tetapi...
Ramadhan kali ini...
mata lagi melihat..
telinga lebih mendengar..
mulut lebih terjaga...
hati mula merasa...
memang berbeza perasaan sewaktu dan selepas berlalunya ramadhan...
tiada tekanan yang kurasai..
semuanya tenang...
semoga ia bukan Ramadhan terakhir Untukku..
untuk SEMUA...
Insyallah!

bunga api...

Anak Kecil Main Api
Terbakar Hatinya Yang Sepi
Airmata Darah Bercampur Keringat
Bumi Dipijak Milik Orang

lagu ni asik termain dekat kepala ni setiap kali aku tgk bebudak kecik dekat kampung main... anak pak long... angah.. che'a,ali dan ayed pon main... hmmm maybe sebab lyrics "ANAK KECIL MAIN API tu yang buat aku asik teringat kot dekat lagu ini.. haih..... tapi itu ajelah antara aktiviti yang dilakukan sepanjang beraya di kampung...haih.....selain tido!

SENIN 13.10.2008

AYED PMR...risau plak aku jadinye.. duduk dekat class macam tak selesa..... sebab ape.... sebab aku takot dia masok class bawah2 nanti joint2 budak2 yang tah pape yang bermasalah.. yang aku tak gemar.. selalunye sure nanti dia malas belajar..... lagi aku risau nanti dia masok class yang dia tak minat nk blaja n xdapat nak jadi ape yang dia cite2kan.... "ITE MINAT YANG MACAM KERETA2.. CIPTE2" adoimak.. ite ite... heheh dah besar dah budak ni. dulu selalu aku blasah jee.. sebab dia kecik!! haha dah amik PMR dah budak ni... GOOD LUCK AYED.. sorry that aku mmg selalu ajar hang secara marah2 or kurang mengajar tanpa mengunakan pensil dan lebih kepada menggunakan tanngan! heh.. xpe2 aku tau hang dah cube sebaik mungkin!

lagi harini.. aku rindu sght nak balik rumah... HOMESICK?? nope.. after bace blog angah pasal adik beradik... adoi... sedih plak aku jadinye... hmmmm nak bwat macam mane.. haih... ditambah mereka seronok2 dekat rumah lagi.. haih.... menjeleskan! xpe2 semua ade tanggungjawab masing2... ade rezeki nanti balik la.. hmmmmmmmm...

Thursday, October 9, 2008

SELAMAT HARI RAYA

BoBo The Hair stylist!!!

mahukan potongan terkini??
rambut gaya anggun?? gaya potongan RAPI??

ramai yang telah mencuba dan percaya....

anda bagaimana??
JANGAN TUNGGU LAGI!!!
tanpa segan silu... silalah~
CALL 012-212****

Monday, October 6, 2008

balik ke Rumah before raya

setelah puas berhempas-hempas... akhirnya.. berjaya juga aku membalikan diri ke rumah.. itupun lepas struggle membeli ticket DELIMA ekspress.. haih.. naik bus dengan nandos!! heheh.. mangsa ku! sooo aku pon xcited nak balik.. siap pakai baju melayu pegi class Law pagi tu! hehehe.. soo then the journey begins...

pukul 230ptg saleh pon antar la aku n nandos si penghulu ke M.central.. hehe teruja gila muka kami!! menantikan bus... awal sejam tu.. punye lah lama tak balik!! hehe usaha2.. tunggu bus dekat depan stesen delima tu! woah! heheh soo dalam pukul 330 tepat.. kami pon naik bus... bertahan pulak tu xnak tido!! hahaha lawak betul. dua2 plak mate dah kuyu tapi mulut tak stop2 bercakap!! hehehe... atlast... ZZzzzZZzzZZzZZZzzz... heheheh
sedar2 dah sampai dekat area nk masok k.l aku xcited terlebih!! hehehe.. satlagi... nampak BUKIT JALIL???? haih.. bukan pudu ke.. bus memasuki simpang PUSAT SUKAN NEGARA.. adoi!! jam plak kepala aku... tapi try to think positive... xkanla pegi bukit jalil~ heheheh... after while... nampak enterance.. hahha lawak2... kna laa plak aku naik STAR!!! haih.. nandos.." AKU FIRST TIME SAMPAI SINI" hahahhaha lawak.. muke kagum gile... lalalalalala... ske ati laa nandos.... aku pon meng"UP" dia xabis2... sooo kami membeli ticket.... lalu menunggu train!! hehehe... banyak incident berlaku disana... heheh aku gemar betul dengan bag satu minah dekat Bukit Jalil tu. heheh beruang petak2.. bebudak skarang ni trend memacam.. hehe lawak au tgk.. dalam train, nandos confident gile!!! ANGKAT TANGAN PEGANG PENYANGKUT TANGAN!! hahah.. aroma therapy!! aku pon dengan semaknye.. bwat dekk.. tapi awek2 keliling perasan aa aku dok snap pic... dok melayan nandos...dan kutuk aroma!! hahaha... nandos dgn biase membuat muke jujur..!! hahaha.... awek 2 orang dekat dgn kitorang memang menarik!! hehe ni terasa nak jadi rempit~ tapi aku gagahkan juga.... buat2 macam abang dah dewasa... soo taknak aa berkecah!! hehehe tapi memang comel.... haih!!!!.. kenape laa macam tu plak dugaannya... timing x kena... hehhehe... tgh berpeluh2 melekit.. boxer tok sah pikir laa!!.. x market!!! xpe.. aku usha2 nampak macam budak2 sght soo ABAIKAN!! tapi aku dengar.. nandos jadi stalker amik gamba!!! heheheh TTTTTAAaaAaAARRrrRROOooWWWWK punye budak!!
soo lepas sampai Masjid jamek! aku pun berjalan kaki... sampai c.m.. planning nk buka k.l tapi aku tgk jam 620ptg.. macam sempat.. aku ambil keputusan.. beli 100PLUS.. tunggu bus... then bus tros sampai.. n as i xpected... mmg sure aku buka dalam bus... Thanks to my S.Erikson yang ber radio! soo aku mendengar azan disitu.. GuLP GulP! sedap betul air 100plus!! nyum2... sampai rumah dalam 740mlm.. trus aku sembahyang n struggle makan!!!!! lalalala cukup setakat kenyang tersandar dan tidak berterawikh aku malam itu!! heehehhe...

Tuesday, September 30, 2008

bile shopping raya...

bile raya... aku teringat

dulu... time aku form 2-4 aku selalu membazir2 duit membeli banyak bende!! tah hengat2 shopping baju t-shirt..slua jeans.. kasut.. adoimak.. bile pikir.. HIPHOP gile... hehehe .. lawak lawak... dengan cap... bile nak beli baju melayu.. sure beli paling murah.... destinasi membeli pastilah Sg.Wang... haih.. aku selalu pegi dgn pian dan beberape ketul budak lagi.... aku mmg selalu pegi kl dgn pian dulu time kecik2 ni... hehe.. kire macam partner in crime jgk aa... sebab dia ni senang sikit aku nak cerita... sebab dia layankan! push je sikit!!! JALAN!! hhehehe.. takpun.. selalu pegi shopping dengan pasukan 11-2... hehe campuran parit budak sec11 and eddie sec2.. hehe sengal bebudak 2 ekor ni... time buka.. kengkadang air dah surut sikit!! TAK PUASE!! hehehe... membengangkan betul! itu time aku selalu klua... mereka 3 ekor slalu masok A-list hehe... sebab mereka tak banyak cakap n komen! pastu dulu aku shopping siap lepak dekat kedai2 arab tepi Shisha tu... haih.. time2 ni pakai public transport tu!!! time2 n.. kengkadang aku pegi jalan shopping beberape kali~ adoi... macam rombongan tu..heheh.. maklumlah kengkawan kan ramai... tak ajak nanti banyak bunyik.. cerite memacam.. soo layankan je cukup~ xpayah nk buat pot~

lepastu.. aku selalu plak shopping sampai tido hotel. time ni... dengan pasukan mak melur pulak... ade chut... dzul... katek.. hehe..bertahun2 jugak... kami start dengan hotel kokak depan sg wang! haih.. pancung2 relex dkt kl.. tak payah nk rush2 balik.. siap bleh layan live band... hehe... memula dkt hotel sebelah2 Quiksilver.... then kami pernah di Royale Bintang Hotel.. Then.. Berjaya Time Square Hotel.. hmmm.. time ni da ade kereta... siap buka dekat ampang la.. itu aaa ini la... time shopping raye ni... kami buat massage kaki... lukis gamba dekat tepi jalan.. hehe ade lagi gambar aku jadi katun~ dngan cap senget.. slua 3suku... dengan AirForce.. hehe.. lawak2... tapi time ni shopping macam macam aa... babah pon selalu kasik duit banyak.. hehe.. meriah...

selain tu... malam raya.. selalunye lepas takbir... sure aku teringat aktiviti tahunan.. JALAN T.A.R.. danau kota la... Downtown la... Uptown PJ la.. haih... memang sebenarnye nak berjalan2 je... tapi sebab aku mmg ske tgk last2 minit punye shopping sebab murah... kalau ade sesape plan jenjalan malam raya ...aku sure ade dalam list... kereta mangsa.. selalunye kereta BAI.. kereta Pian.. ataupun Kereta parit... nak suruh kereta lain.. bebudak selalu Sep... n kereta budak 3 org ni slalunye mmg SEP minyak! haih... aku ingat lagi aku siap beli baju melayu Hitam untuk Konvo DIPLOMA malam raya dulu..

walau banyak kali raya aku lalu.. tapi setiap kali raya... bende bende ni macam aku selalu ingat~ macam baru taun lepas je aku buat... lepak sg wang shisha... tido hotel n jalan malam raya... hmmm padehal tak pernah sure taun bile.. hmm.. maybe sebab bile time2 buat bende2 tu aku bebetul having great time kot~ since yang time lain2 tu macam rush2 n preassure.. ntah..
tapi yang pasti.. bile nak dekat dengan hari raye... sure aku teringat bende2 tu.. haih..

We Hit The Mall!!

soo.. seperti dirancang... since katek bercuti.. kami mengambil kesempatan bershopping raya walaupun just nak buka bersama... haih.. n as always.. perjalanan di tanggung beres oleh Izzey Roberts.. heheh. thanks!!

soo start je dah delay!! supposed at 2.00p.m but Ronggeng bangun lambat n tunda pada 230pn.. n dia still lambat!! hahaha.. memang merapek!! adoi!..sooo perjalanan diteruskan mengambil katek di Kota Damansara... haih..

nampak je katek... Baju HUJAN!! adoi! slua pendek 3suku.. adoi.. macamorang sabah!! serius.. macam yang aku slalu tgk a.. dkt shopping complek.. hehehe.. kami gelak2 sebab dah lama tak nampak pakaian HipHop... hehehhehe.. katek dahla dgn kasut adidas besar.. haih... memalukan...perjumpaan dimulakan dengan suasana suram ketika izzey memberi baju melayu n set siap samping n butang pada katek... sweet je aku tgk~ hehe.. katek dgn muka blur n tak terkata... bagus jugak... aku pon kesian tgk katek tu kengkadang! hehehe

kemudian kami melayan jamm di kl... berjalan2.... tgk itu dan ini!!.. end up BUKA air share TEH'o'Ice limau bersama 200g famousAmous! haih.. jenjalan.. katek n r.o membeli2 barang.. aku macam biase jalan2... usha2.. end up membeli baju melayu indonesia.. SALAHKAN FAHRI!!! dia menyebabkan aku terjerumus membeli baju begitu!! tidak2!!! hehe.. takpe... aku dah beli dan sght puas hati.. haih.... selain izzey membeli barang di isetan! haih.. in one resit je settel smua ratusan. hehehe.. nak balik.. problem dgn ticket parking x boleh bayar plak tu!! haih! hehehe nasib baik ade abg mantainance.. TERIMA KASIH.. time nak dekat raya ni.. smua org mood baik2 plak jadinye... bagus2

Dah sedap jalan.. kami lapar....kami jalan2 nk makan dkt kg.baru... hah. SHIP TUTUP!!! kedai lain2 seangkatan pon tutup!! adoi!!!.. jalan2 lagi... katek macam biase menjadi bahan sebab asik kata.. kita makan je la dekat Kedai mane2 je... n we all said "kau ni janji kenyang.. kualiti makanan tu tak penting ke??" heheh lame jgk aa pusing2... kami pon makan dekat Nailis Ampang! adoiy mak! jauh tu jenjalan..... tapi best tempat lawa... whehehe siap pasang lagu sedap2 melayu ala2 80'an 90'an.. haih... shahdu.... hehehe Izzey muka Jamm bila kami nyanyi! hehehe tu la!!!

makanan puas hati.. jam pon dah lambat.... kami terus menghantar katek.! ke Sentul taman Pelangi.. hehehe siap tersalah2 jalan n membengangkan... tapi kami cruzing bergembira... haih.. its been a while... we have not spend time together! great! n yeat theres so many things we talk about~ hehehe... thanks 2 izzey roberts and pasukan membengangkan~ kami selamat sampai dgn gembira...

tinggal 1 hari je puase... rindu rasanya pada bulan ini... besok dah sure penat... banyak bende tak siap lagi ni.. baju melayu tak beli2.. haih tatau macam mane nak setting!

Monday, September 29, 2008

Struggle melepak

baru beberape hari melepak.. aku dha bayangkan bertape kengkawan aku struggle melepak!! heheh..tak sanngka.. sampai xda idea.. haha.. tapi nasib baik ade pasukan all OUT! parit cakap smua backup. bagi memenuhi masa~tak cukup dgn point yang diulangkan berulangkali~ takcukup dgn aktiviti sama... SEMUANYA TAKKAN CUKUP!! hehehe..kena struggle!! lucky me kna bawak family jenjalan sane sini.. bawak adik beradik sane sini.. mak abah~ hehe. mengisi masa dgn bermakna... sooo memalam baru laa aku pon cube struggle skali!!!

menghilangkan sangap.. maka aku pon arini main futsall!! heheh selepas berbulan2 xmain.. PANCIT gile.. lucky ade 3 team.. jadi bleh aa king stay! aku pun layankan..sebab dah taktau nak bwat ape..atleast berpeluh2 cantik skit... IN SHAPE la katanya badan aku yang dah round shape ni!! penat betul....

eddie.. melepak dari pukul 9.. sampai ke 3 pagi.. hahahah melayan sensorang yang pelan2 kumpul dkt RESTORAN SYED11.. hehhehehe.. nampak tak struggle?? hehehehe.. time tu memula Bai dah balik... bebudak cakap dia peluk COMP baru dia.. BAU KEDAI.. hehe.. kambing PENT pegi tgk wayang..(according to bebudak laa) yang lain2 smua same je la.... hehehhe muka2 yang memang bwat melepak...

lawak of the day..."aku nak korang yang menganggur ni kerja untuk aku.." kata si Parit... then dia sambung lagi "aku nak antar korang pegi sec7 jualkan kerepek untuk aku..." hahahahahahha cam haram!! macam acik n bebudak kecik jual kerepek pisang!! adoiyay.. bai menyelamatkan diri menjadi Business Partner... adoi!! hahaha... selain lawak "ko apply la kerja Guess" kata chut pada pian n kambing... hahahahha bebudak 2 tu minat plak!! "ko kna potong rambut dan kna style" hahahhaha (pian pakai slua pendek selangor dgn kesengalan) hahahah...adoiy! merapu2 betul melepak...

haih.. nasib baik dah dekat raya.. n dah dekat nak sambung blaja... if lelame macam ni.. jamm kepala otak aku!.. haih.. bahaya ni!! kna carik jalan selamat!! kne ade kawan all over Malaysia.. if aku stuck macam diorang xda kerja since bak kata pian "economic crisis" heheh kna aa aku melepak sekeliling malaysia nak elak jam kepala otak!! hehehe.... HAIH.. peluh pon dah kering.. aku pon nak mandi.. nasik ambeng ade dkt dapur menanti waktu sahur ini!! NAWAITU SAUMARADIN........ tinggal berape hari je lagi HArap dapat abiskan full puase!! alhamdulillah!

Saturday, September 27, 2008

Thursday, September 25, 2008

seminar SSM

last saturday... IB part5 telah mengadakan seminar bersama Suruhanjaya Syarikat Malaysia. huhu... this event is one of our course work for Issue. adoii.. aku jadi EMCEE?? huhuhu.. its all started during the meeting~ Saleh xnak jadi... n yet they has pointed out my name.. dan macam biase.."saya xkesah"

sooo the preparation was quite last min... waktu rehersal tu baru smua perasan yang itu kurang... ini kurang.... adoi... lucky us hav those HEP members such as Joe n all... heheheh soo they helped us alot during that critical time!!! hehe merapek betul... itu salah ini salah.. ayat itu salah ayat ini salah.. adeh!! pening aku... IM not gud at formal kinda thinggy! huhu soo aku layankan je.. its all for my MARKS in this subject! adoiyyay!!

kelangkabutan tak dicampur lagi dgn JANJI2 yang tidak ditepati.. PUKUL 3PM... huhu.. aku tercongok bersama Orchadians but yang lain xsampai2 lagi!! adeh.. after while... dlm 30 mins.. baru smua sampai.. MENYAMPAH!! and this kelembapan berlaku lagi malamnya~ haih.. pukul 8lebey?? aku terpacak sampai pukul 9++ tak sampai.... adoii.. siap aku bleh layan tarian budak2 tesl.. haih... membengangkan!!aku siap sempat mengambil gambar2 mereka melakukan tarian.. adoimak!! susah betul.. kalo aku sure dah tercabut lutut kaedahnye!! haish... siap instructure dia susah betul bagi.. tertungging2 aku tengok!! kalau aku give up lepak subaidah sudah!!!!

"Saya taknak formal sght..." kata Pengarah SSM ... Tibe-Tibe Dia masok..... usha2 laptop n all... erk.... aku terpikir... camne nk "MENGUMUMKAN KETIBAAN PENGARAH SSM Yang DIIRINGI...blablabla.." heh.. terpanic aku kejap! tapi.. mantain cool~! aku terus jumpe puan tanye pe cerite... satgie... dia relex.. kita umum Pengarah Kampus cukup~ huhu.. ucapan dimulakan dgn PANTUN~ huhuhu.. xtahan.. aku berpantun plak adehh~

hehe.. the even agak kelangkabut.. but yet i can call it success since abis dgn xda kecederaan.. huhu.. tapi there's few incident dalam tu yang agak x menarik dan tidak sepatutnya berlaku.. haih.. only sape2 yang pegi je tau laa kot~ what too do.. layankan je cukup~! abis jee.. aku terus balik n tido!!!!!!!! zzzZZzZZZZzzz... PEnat Weih!

new shoes??


sudah kopak!!! kna beli baru!! mari kite bercerita pasal kasut:
aku mmg jarang beli kasut.. in fact, aku slalu beli kasut 2nd hand je... since incidently aku akan mendapat kasut tercampak dari kengkawan... dulu.. time skola.. beli kasut mahal2.. satgie sebab cara berjalan yang melampaui batas... setiap 1tahun sure kna beli baru.... haish... antara kasut yang free.....
-chigon punye adidas
-everlast saleh~
-ronggeng punye kasut (incidently sebab nak go melayan event sumwhere at Heritage area)
soo endup.. lepas aku pakai...diorang kata xmau... then ade yang aku baya.. ade yang aku dapat free.. heheh... tapi kasut ni mmg aku suke betul.... haish... sayang betulla kasut yang cekelat ini... dulu aku giv up beli kasut mahal2.. soo beli plak kasut imitation. then giv up jugak sebab lebih cepat hancur... soo aku beli converse .... haih..pon hancor jgk... reason knape kasut itu hancur..
SEBAB TARIKKAN GRAVITY TERLALU KUAT DIHASILKAN DARI TARIKKAN BUMI DARI PEMBERAT BADAN.... HAISH!! BENCI.. aku beli kasut sure haus beli haus... kalau kawan2 aku yang ramai2 tu sure x haus2...(excluding eddie,Muaz dan seangkatan) hehehe
kesimpulan dari bende2 ini ialah.. sekarang terpaksalah aku nak kna beli kasut baru... haish... btw... thanks 2 ronggeng... i LOV U!! thanks fer that shoew yang aku dah hancurkan!! yeay!! now kna search carik new shoes!!! USHA2 Adidas...Nike?? Lacoste?? erkk USHA DULU SUDAH.. tahtah babah bagi duit takat2 beli j-king je!!! IEEEYEEK!!