Friday, November 6, 2009

blablabla me

the sun shine bright today as at the other side of world they're actually having peaceful night to share dreams...

same goes to life.. as people said that "I've been BLESSED" as some people are actually facing difficulty to live...

Today I'm behind the spotlight as i can seee the truth as it is... but people cant see me as im nothing and nobody...

I'll have to wait for the right time to turn back things the way it is...

START TO SHINE BEFORE THE REST OVERSHINE U

telephone!!

faizal : hye, can i talk to "W"
W: ye saya....
Faizal: saya nak sedikit details tentang cik.. erkk.. Puan???
W: ye ade ape yang boleh saya bantu??
Faizal: baiklah, status awak ape ye?? berkahwin ataupun....
W: maksud awak sekarang?? sekarang saye belom berkahwin....
Faizal: sekaranglah.. takkan kejap lagi pulak kak~ hehe(ketawa nak taknak)
W: owh.. kalau kejap lagi saya dah kawin lah.. hehehe (ketawa gembira)
Faizal: erkkkk ape maksud akak ni?? (perasaan ingin tahu)
W: saya tengah bersiap ni nikah petang ni.. sekarang tengah masak-masak...
Faizal: LAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! tahniah la kak... saye telepon sebab akak nak jadi garantor untuk kakak...
W: hehehehe takpe... ade ape-ape lagi yang boleh saya bantu??
blablablabla.....(conv. berlalalu)
FINAL WORDS: TErimakasih kak dan selamatlah bernikah petang ni~
Hmmmmmm hari bahagia akak tu dah datang sedang aku stress melakukan kerja-kerja ini... what a life... I can even feeel the happiness from the voice!! cheh.. TERUS BEKERJA!!

Monday, September 7, 2009

TRUE COLORS


Salam ramadhan!!! pejam buka pejam bukak.. dah 15 hari dah puasa... macam macam benda berlaku sekeliling kita... ada yang sama saja.. ada yang berubah .. ada yang berlari ada yang menari.. ada yang hilang ada yang bertemu... 15 hari ujian diri dengan nafsu.. warna-warna sebenar manusia yang pelbagai ragam semakin teserlah~ ada yang mengechewakan kita dan ada yang mengembirakan.. ketabahan manusia menerima dan menghadapi cabaran dengan godaan DUNIA~

Mengapa tanpa syaitan tetap kita melakukan dosa?? kenapa bila tanpa syaitan dan godaannya kita tetap leka dan lalai melakukan kerja-kerja Wajib diatas rukunnya~ kenapa kita tanpa segan mengaku tidak berpuasa? mengapa tanpa Godaannya.. kita tetap sapa seperti bulan-bulan yang sebelumnya??? pernahkah kita terfikir?? kita tetap lena dalam sedar.. tetap lalai dalam kehidupan... tetap memberi alasan dan membolehkan benda yang tidak~ hmmmm bukan aku yang patut memikirkannya.. tapi cukup sekadar renungan bagi kita semua Umat yang tetap lalai dan leka~

the other side of life~:

16.9.2009 merupakan tarikh penting dalam idup ini~ 2 orang kawan aku terbang ke negara orang.. hehe walau banyak kawan lain yang terbang sebelum ini~ 2 orang ini yang aku rasa paling rapat...

Izzah - kenalan sekolah rendah... kami share almost everything bersama~

Pian- kenalan sekolah Menengah... main gitar?? melepak?? Sg.Wang?? dari naik bus sampai naik kereta~

lawak jugak bile ingat-ingat balik cerita lama dengan kawan-kawan ni.. BANYAK BENDE BODOH yang dilakukan! tapi itu semua buat aku sayang semua orang~ buat aku rindu masa lalu.. buat aku tak lupa diri dan menjadi yang lain~

for both of you~ all the best in what ever korang buat dan jangan pernah berubah~ I'll make sure that korang akan nampak aku yang lebih baik dari waktu korang pergi! Insyallah~! SALAM!

Sunday, August 30, 2009

1 Malaysia

its been few months kita asik dengar 1MALAYSIA.. sana jerit sini jerit.. sana racist sini racist.. takcukup dengan itu... Melayu dok kata Cina racist.. India kata Melayu racist... Melayu kata India racist... tapi aku rasa bende tu ada dalam perbuatan seharian kita tanpa sedar.. kadang-kadang memang kita akan racist sedikit.. walaupon dalam keadaan lawak.. tetapi tetap berlaku!! tapi ada yang extreme and take it to the next level.. SUSAH TU!!!

antara bende yang perlu diperhatikan!!!!

15Malaysia yang dok papar cerita pendek... ataupon korang familiar dengan 1Malaysia by Najib yang dok nak buat rakyat bersatu bawah pimpinan dia.. and surely not to forget... HOTFM 1MALAYSIA

tapi paling berkesan sama 1Malaysia.. dapat kita praktikkan di perlabagai aspek! aku lebih berminat sudut pandangan Puasa untuk kali ini yang aku dok percaya boleh merapatkan dan menjayakan konsep 1Malaysia!!!!

1Malaysia pasti berjaya diwaktu puasa... CINA n INDIA ngam sama Melayu.. sebab Melayu tetibe asik masok kedai diorang carik makanan!! ataupon.. korang pikir.. time ni laa korang nampak Melayu mintak Cina dan India belikan makanan untuk diorang di SUANG hari!!! HAH sungguh praktikal! cuba bayangkan kalau racist!! sure korang nak kna carik MELAYU YANG ADA TEBAL PUNYA MUKA! beli makanan tanpe rasa bersaalah! susah tu!

Untung rakyat Malaysia.. asal celebration ke ada ape-ape sikit je.. sure ade BAZAAR! khemah-khemah dok jual MAKANAN! disini juga konsep satu Malaysia diterapkan! kalau yang melayu.. BAWAKLAH KAWAN KAWAN CINA ATAU INDIA ANDA... setiap kali mau beli makanan xpecially kueh! tolong suruh diorang makan sebijik! if sedap baru beli! SEEEE!!! 1MALAYSIA MAA!! helping each other! hehe alah membeli MENANG MEMAKAI! mudah bukan?? sebab penjual sekarang terlalu memikir untung! TIPU LEBIH!! sedih!

jadi.. aku rasa 1MAlaysia ni okie je! asalkan semua respect each other and basicly here will always be a racist part inside each one of us as we are proud with what we have and obviously we sumhow will always envy others!!!! its a human nature!! asal tidak melampau.. dan tahu had.. OKIE LAH TU!!

aku cuma benci ada yang menjadikan ini peluang menaikkan perasaan perkauman dan perasaan tidak puas hati antara satu sama lain~ tak kurang yang cuba melampaui batas dengan mengambil hasil duit-duit kerajaan dalam menganjurkan perlabagai benda dengan alasan 1MALAYSIA.. menganjurkan lawatan atas alasan 1MALAYSIA.. menganjurkan PERTANDINGAN demi 1 MALAYSIA... Hmmmmm dimana silapnya semangat MALAYSIA?? yang semua dok pikir untung dari nak pikir menyatukan kita~ AKU HARAP KORANG FIKIRKANLAH MANA SILAPNYA..

Saturday, August 22, 2009

Friday, August 21, 2009

Ramadhan kali ini

Akhirnya... bertandang lagi.. satu bulan yang mencabar..... bukan sebab tak boleh makan SIANG... bukan godaan BAzar maakanan DENGAN KAYA BALL,AYAMGOLEK,NASIK KERABU,PUDING CARAMEL... bukan sebab terawikh YANG 23 RAKAAT TU... tapi sebab diri sendiri...

dalam banyak-banyak bulan... ini paling aku rasa kritikal... setiap kali aku bangun pagi dan rasa malas pada mane-mane bulan.. sure aku blame " AHH SETAN! KAU SURE KACAU AKU NK BANGUN TIDO!!!" sure aku blame "AHHH ASAL NAK BUAT BAIK JE.. SURE LARRA"....tapi bulan yang satu ni... AKU GIVE UP! since theres no excuses for me to blame anyone or anythings... sebab semua atas aku saje... mane ade setan~ tapi KENAPE AKU MASIH MALAS??

AKU SETAN KE??? kadang-kadang aku pikir jugak... sampai punye malas aku ni nak melakukan sesuatu... hmmmm buat aku terpikir, SETAN TU CUCUK JE.. aku yang melebeh-lebeh kot~! sigh..

teringat aaa orang cakap... puase ni time kumpul pahala.... hehehhe..maknanya time bulan lain tu kumpul apa?? Zaman-zaman Nabi dulu.. setiap hari je diorang mmg dah 1000X lebih bersungguh-sungguh... tapi aku SATU bulan ni je pun x tentu...

Puase memberi aku alasan mau tidor siang... Kurangkan Aktiviti!!! time ni semua jadi PUTERI/PUTERA LIlin.. sadis! time bulan-bulan lain.. berjemur... barmandi cahaya bulan...semua aku buat tanpe batas.... Malu jugak bila pikir- pikir... ape jenis manusia aa aku ni.. asik nak senang~!! kulit tak putih pon~

Asal puase buat kebaikkan.. MEMBACA AL-QURAN... hukum hakam tunggang-Langgang.. Baca je lah.. nk pahala lebih.. Padehal patutnya aku kuatkan pemahaman dan membetulkannya... Dah lebih dari 22 kali aku lalui bulan ini~ tapi asik terpikir je nak membaikkan diri... BUATNYE TAK JUGAK... nak blame hasutan syaitan? diorang pon tak kacau aku... aku je asik malas!

ZAman dulu.. ramai kawan-kawan aku.. SEMBAHYANG TERAWIKH!! amik kau... buat 12 rakaat la.. 16 la... 4 la.... aku tanye knape?? sebab faveret number! hahaha.. macam haram... SALAHKAN SYAITAN?? adeh.. kemaruk jugak la bebudak ni.. tapi yang lagi macam haramnye... aku tanye diorang buat berape pon time lepak.. AKU MAKAN BANYAK SANGAT SAMPAI TA LARAT MAU SEMBAHYANG BERSAMA..

Nafsu yang paling menakutkan...MAkan TIDor dan tah bermacam lagi... itu semua bukan syaitan..... semuanya dari dalam.. dipupuk dari hasil penyemaian dalam diri ini.. hasil datangnya darah daging~ kalau memang diri tak bersih.. tak payah setan.....!!! kita panggil LAYAN DIRI..

mahu cuba yang lebih baik dari sebelumnya... mungkin aku akan gagal lagi. tapi pasang niat mahu mencuba... sekurangnya tidak gelap didalam hati dan berharap cahaya keimanan semakin terang~ INSYALLAH

Sunday, August 16, 2009

Berdiam Diri...

Sure korang rasa pelik gila... "Knapelaaaa Bo diam sangat..Padehal dia tu berjalan-jalan dan banyak gile cerita bongok yang boleh di share"

soo.. here im goin to share sumtin... for this past few weeks.. or i can say 2 months.. saya macam ade kekacauan dalam diri... kecelaruan dalam pemikiran (bukan kecelaruan gender ya!) yang stop me from menulis bende ni... at first aku pon rasa pelik...... Setiap kali aku nak Update sure ade sumtin yang stop aku... sure tetibe aku rasa down moral la... rasa tak sedap hati laa.. AKU RASA SAMPAH!!

Dahla takde kerja... dok melayan blog plak!! PERGI PERGI CARIK KERJA!! itulah yang otak aku selalu cakap... soo aku pon jadik malas........ officially aku baru 2 bulan takde kerja dan enjoying life... tapi macam malas nak share sama korang ape yang aku buat walaupon lebih interesting dari kebanyakkan orang... blog kawan-kawan aku dok cerita "KERJA SUX" ataupon "GAJI TAK MASOK" ataupon "Kebengangan Bersama Rakan Sekerja" since bende-bende ini yang dok berpusing keliling aku yang memboringkan life aku...

BUT I GUESS NOW I'LL START NeW!! DENGAN BUKU BARU (nisfu sya'ban) aku bercita-cita mau layan idop sepuasnya sambil Mengurangkan Keburukkan yang biasa aku lakukan~ heh.. All the Best to all of you and SELAMAT MENYAMBUT KEDATANGAN RAMADHAN.. Insyallah ini adalah lebih Baik Dari Yang Sebelumnya~
ps- Tandas Line Clear!! Port Budak skodeng ni!! Woah!!!!!! i LOIKE!!

Saturday, August 15, 2009

Minggu Depan!!!!



Puasa = Diet ????
HARAP TAK MAKAN SAMPAI KEMBONG DiKALA BERBUKA!!!!

(Snippet Puasa 2009!!!)
Comming soon...

Saturday, June 6, 2009

Marilah Ke-Atas

Seperti minggu-minggu yang lepas… hari Jumaat merupakan antara hari yang menyeronokkan… kerana… Di bawah masjid.. terdapat ramai kawan-kawan yang merokok dan melepak… disini.. terdapat ramai yang sukar dijumpai atau pon “RARE SPECIES “ Rupanya SHAH ALAM ini begitu besar..dimana susah mahu terbump into each other walaupun tempat melepak cuma terdapat beberape area…

Enough with this… today I’ll love to share this one thing…. “kenapa perlu sembahyang diatas” and im not good at this as in ‘agama part I mean.. but I’ll believe I know why on the Gemuk Part and as a human perspective….so now…Let’s ROOOOOLLL!!!

Apa yang ada diatas??? ATAS ADA AIRCOND!!!!! As a gemuk perspektif… “ANDA TAKKAN BERPELUH” woahh.. best-best…. Dengan kepanasan Malaysia sekarang ini mencapai tahap didih… perlukah saya pertikaikan kepentingan aircond?? Baju takkan basah… Boxer takkan becak.. dan yang penting TAKKAN MELECET!!

Other than that.. korang pernah bayangkan tak.. Aircond tambah dengan kipas? Macam tu la faveret all time aku…. Dulu waktu kecik-kecik.. mane ade airkond ni dekat rumah.. bila babah ajak jalan tido hotel.. tanpe belas kasihan..aku akan pasang airkond dan kipas…. ZZzZzzzZz tidor macam nak mati sebab best sangat!! Sampai pernah sekali tu.. waktu “Family Day” company yang babah kerja… mak panggil supervisor chalet dekat Pangkor tu sebab aku kunci bilik dan tidor mati dalam bilik… SEMUA ORANG GENDANG-GENDUT dekat pintu tetapi aku buat tatau…. Dah dah.. salah topic… haa. Itulah yang terdapat di masjid (Shah Alam) dekat kawasan dalam… AIrkond+kipas! Hehhee.. tak pasal-pasal aku slalu Nampak pakcik headbangging dalam masjid (tersengguk-sengguk) penat kot kerja.. sian dia…

Disana juga tiada bau-bauan yang merunsingkan… seperti.. ROKOK… PELUH… Buruh-buruh Indonesia dan Bangladesh! Terutama sekali.. dikawasan bawah terdapat tempat-tempat kasut yang biasanya Leather dan BUSUK!!! Pergh kauorang bayangkan bau stokin!!! Hmmm berbeza dengan kawasan diatas.. terdapat bau minyak atar.. wangian-wangian yang mententeramkan jiwa…


Oleh itu.. aku berharap marilah kita bersama-sama memenuhkan kawasan atas dan memenuhkan saf-saf hadapan…. Cukop-Cukopla berburak yo… Setongah jam yo ha.. kasik Chance la kan kan kan.. kalau dia berkutbah takda sape dengar.. sian laa cube kalau korang cakap aku taknak layan dan tak support.. haaa haaa sedihkan kan kan… tau pon! As im not tryin to talk about pahala dosa… soo this is the other ways of viewing thing.. as the perpose of most yang datang masjid kerana HARI JUMAAT MANA ADA LELAKI DEKAT SHOPPING COMPLEX!! MANA ADA LELAKI JALAN-JALAN.. SOO RAMAI YANG DUDUK TIDO DAN MENYUROK… SOOO alang alang dah sampai masjid.. marilah kita layan aircond dan mendengarkan ape yang diperkatakan kan kan kan! Insyallah!

Thursday, May 28, 2009

Remote Astro

Percaya atau tidak… di rumah kamu itu.. sudah remote yang ke 10 atau lebih+++ nya....

Puncanya mudah:

1st: ehh knapa tak kluar ni tekan tekan tak jadi ape… ehhh ehhh (sambil mengetuk remote control di tapak tangan…) ALLLLOOOOO KAWAN..!! cuba kamu dihentak berkali2 mungkin sekali dua pasti okie.. selebihnya!! Sigh..

2nd: Oiii Tangkap ni remote.. aku nak pegi tandas… catch! (sambil melempar..) yakinlah bahawa dalam balingan sebanyak 10.. pasti ada 1 jatuh… tak kurang juga dengan yang menyeret remote sebagai tanda malas bangun… ingat pesan ini

“cukuplah kaki diseret2 (shuffle) dan bukan remote…"

3rd: Mana remote ni.. ish letak tah mana-mana!! Bengang betulla... orang nak tengok Astro Oasis ni!!(hahahhaha yeah rite) sambil menghempas diri atas sofa… Cuma mahu ingatkan… “bila tidak jumpa.. REMOTE ASTRO MUNGKIN dibawah sofa atau blakang kusyen… jadi JANGAN HEMPAS kerana kamu bukan ringan!!

4th: WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaa AWOK kalah!! Woooooo!! Takbest weeeii!! Aku nak awok!!!! Dush-dush dengan emosi dan menghempas bende .. Mungkin remote astro menjadi mangsa pertama kerana yang gila astro pasti menjaga remote sebagai King yang mengkontrol!

Ps- ini mungkin sebahagian… tapi pasti pelbagai cara lagi.. jadi, terserah loh~ gue sama cara gue.. loh teruskan dgn cara loh!

Tuesday, May 26, 2009

Semakin ramai..

Semakin lama semakin ramai… traffic makin bz… pergerakkan semakin perlahan… kadang terasa bagai JEBON!! Kadang terasa bagai Sueanna joe tak kurang bagai FYN!

“bila nak update blog ni??” atau “ure good writer” or “can I have ur email and ur link for ur blog”

Mungkinkah kerana terlalu asyik?? Mungkin terleka dgn alunan lagu?? Mungkin dengan promosi?? Mungkin kerana terlalu ramai berminat dgn diriku???

OHHH LALA!
Hot!!AUUMM AUUMM!!!

Atau ramai yang menganggur dan mencari tempat membunuh masa?? Mungkin ada yang mencari kelemahan ku .. mungkin ramai psycho dan stalker didunia…!!

Terima kasih!!! I think that IM BACK!! Bukan black (obviously im not racist) hahhahahahha

Monday, May 25, 2009

sarkas ???

its been a while since my last post~ i've tried few times to update my blog.. TATAPI..Menjadi Penganggur trainee merupakan lebih berat dari yang kusangkakan!! Melayan kawan kawan yang tak pernah puas dgn nafsu serakah untuk melepak merupakan cabaran utama… disamping melayan karenah internet yang slow… Selain itu… aku juga bz menjaga relation ku bersama Facebooker yang lain menambah kerja dan membebani diriku dari Update Blog…

kata kawanku.. “gemuk itu Funny” dimana wanita lebih gemar menjadikan kawan-kawan gemuk mereka sebagai tempat untuk melepas stress… ditumbuk.. dicubit..dipermainkan.. itulah bahan utama kewujudan mereka yg Gumuk didunia ini barangkali… jadiii… “ OPPPPS!!! KAU FUNNY BUT NOT MY TYPE.. TAPi AKU GEMBIRA BERSAMA MU”

Teringat aku lagu ini~
“Hey wanita hatiku telah kau curi dank u rela” (KRU –Oh La La)
tapi aku tahu .. kau takk rela..
tak mengapa!!!

kami sebagai sarkas bagi kamu mengubat kepedihan dan kekurangan diri… mungkin itu tanggapan mereka terhadap orang berbadan besar ini… menjadi playground dimana terdapat gajah bermain bola.. dan harimau berguling ditanah.. dengan ini mungkin memberi jawapan kepada masalah dilanda wanita dan lelaki…

kami juga sarkas dimana menaikkan self esteem bagi yang kurus ataupon yang kekurangan kehidupan (takda life)… tetapi aku pelik…"bagaimana yang besar ini juga pandai memainkan peranan sebagai pelawak dan sarkas… tanpa perlu diajar… yang besar selalunya pandai mengembirakan yang lain…" soo KUDOS to them as they know how to make a world a better place as the rest might has forget how to do so~

Mungkin aku perlu lukis muka dengan senyuman… dimana dalam senyuman terdapat kesedihan yang diselindung.. hmmmm kerana aku sarkas pada mereka dan aku tidak berkongsi perasaan lain kerana yang gemuk hanya FUNNY dan bukan serious…

Mungkin aku hanya sinis… atau aku lebih sarkastik dari sarkas dgn perbualan ku.. mungkin aku tidak bermaksud dgn kata-kata yang dilemparkan oleh aku.. Cuma aku sekadar ber metafora di sini…

All the GUMUK2 Keep Fighting!!!
(walau ada yang sudah lost hope...)

Thursday, May 7, 2009

Penganggur Trainee

Officially, aku seorang Trainee Penganggur. Ia sama dengan Management Trainee di mana mana Bank ataupun syarikat.

disini, aku training bagaimana membuat Strategic Planing bagi menjaga masa tanpa dibuang sia sia. Contohnya, pada hari ini sudah difikirkan tentang hari esok. Makan dimana, apa programnya, dan berapa ramai participant. Itu seperti juga Event Management di mana mana yang dapat dilihat di kota metropolitan kita.

Senior Penganggur trainee bair, mengatakan aku patut mula install DOTA dan Football Manager bagi mengasah Leadership skills dan managment with Critical thingking. disebalik ceritanya, terdapat kebenaran. Terdapat juga Soft Skills yang diterapkan didalam permainan itu.

Penganggur Trainee juga memberi peluang mengenali penduduk setempat dimana menjaga kawasan persekitaran dan tetangga dengan berjalan-jalan dan menjaga di kawasan taman mahupun perhentian bus.

Penganggur Trainee juga membuatkan anda lebih dekat dengan Tuhan, dimana menerapkan nilai-nilai kekeluargaan dan mengelakkan anda seboleh-bolehnya meninggalkan sembahyang disamping melakukan perkara amal seperi tolong menolong yang amat bagus bagi pembentukkan insan.

Sekian Terima kasih,

Penganggur Trainee

Saturday, April 11, 2009

Sekola oh Sekolah!

harini. aku pergi sekolah nak amik handpone adek aku (sengal bawak pergi sekolah...) hmmm soo aku pon bagonlah pagi... sebab malas nak panas-panas bile dah tengah hari.....

sambil berjalan dengan muke mengantuk.... aku disuruhnya isi borang pelawat oleh pengawal.... takpe-takpe.. aku layankan... seronok jugak aku teringat zaman dulu-dulu time skola... lalu depan dewan tempat aku selalu lepak tgk bebudak bwat breakdance.... lalu kantin dimana aku makan nasik murah!! (nasi ayam sayur rm2.00) woah... aku gembira gile... plus aku nampak ade dinding tulis AKTIVITI ANTARABANGSA.. woah.. sekolah ni dah gempak ke?? pelik je.. hahah PROPAGANDA!!

aku terus pergi bilik guru... cari cikgu nak tanye arah tujuan hidop.... teros dia cakap "tingkat atas terus jee (dengan muke kerek)" aku pon jalan dengan gembira.... lalu terjumpe cikgo-cikgi lama... seronok aku borak.... lalu bilik disiplin... "erk.. cikgu... nak amik handpone dkt sini ke?" semua dalam bilik usha aku .. then ade cikgu cakap..."sebelah laa bukan sini..."

Aku pon jumpe la.. bilik sebelah...

aku: A'kum cikgu, saya datang nak amik hanpon adek....
cikgu : owh.. dekat bilik lain la.. ni abang sape nie?
aku:fareed... knape..
Cikgu: ini sabtu.... lain kali datang weekdays la... ni sabtu mane office bukak dik..
aku: cikgu.... saya kerja... macam mane nak datang..
Cikgu: kalau macamtu takpayah amik.. akhir tahun je laa....
Aku:????(apehal cikgu nie dahla muke macam haram)
Cikgu: awak pergi pejabat pergi jumpe Pn Roziblablabla

...................................................................................................................
aku berjalan dengan bengangnye ke pejabat... tetibe
"sorry laa.. perempuan mmg macam tu... tak reti cakap baik baik" kata sorang cikgu lelaki ni
aku terus sejuk sikit.... sebaba ade yang paham....

di pejabat

Aku: a'kum cikgu saye nak amik handpone...
Cikgu R: sebenarnye kamu tak boleh amik... cuma ibubapa sahaja yang boleh...
Aku: masalahnye cikgu kena lah pikir tak semua orang ada masa boleh datang..
Cikgu R: kalau macamtu amik phone akhir tahun la.....
Aku: semua orang pon kerja... cikgu kerja saya pon kerja.. tak boleh ke kita senangkan je...
Cikgu R: apa kata awak call pengetua hari isnin..... kalao boleh nanti suruh adek awak amik.. sebab mmg kami tak boleh bagi...
Aku: senang macamni lah cikgu.. susah saya nak contact adek saye kalau ape-ape.. jadi bagi simcard pon jadilah dulu...
Cikgu R: beli lah sim card baru..
Aku: erkkk....(cikgu ni bodo).... takkan asik nak tuka number je cikgu??
Cikgu R: masalahnye memang tak boleh bawak hanpone ke sekolah....
Aku: sigh... saya paham.. tapi cikgu pon kenalah pikir... susah nak contact dia.... mak bapak pon sama.. .... dahla susah nak tahu kalau adik saya merayap kemana-mana...
Cikgu R: tapi kami tetap tak bagi... awak telepon je lah pengetua .. kalau dia bagi....

dalam kedua-dia cerita.. cikgu dia muke takde jernih bersih mesra pelanggan... dia ingat aku bodoh2 ke... dahla muke bwat2 ek macam makcikmakcik... pastu siap pandang2 slack plak tu.. taulaa dulu time aku skola memang aku banyak kali bwat hal segala.. tapi tu kan dah lepas.. yang nak kerek knape.. hish!! (teringat Muaz pangil abang dia yang lawyer datang skola sebab tak puas hati dgn cikgu.... Abg dia datang pakai jubah lawyer n bawak briefcase tu.. CUAK cikgu2.. jadi skema terus!!)

AKU GIV UP.. dan bangun blah terus...

kepada cikgu-cikgu.. jangan bodoh sangat... dengan berlagak dikawasan sekolah....... mengingatkan aku zaman sekolah.. letak hacks kat kereta cikgu yang dilakukan kawan2 waktu puas hati......

Cikgu.. jangan bwat aku pandang rendah dekat korang yang ajar aku.. bodoh sangat ke tak boleh pikir masalah.. jangan nak mengunakan kuasa yang kau ada tu macamlah best sangat.. padahal kau cuma orang biasa macam aku je....

aku tak paham kenape cikgu sekolah aku ni samaa je dari zaman aku.. semua memang perangai tak berubah.. hmmmmmmmmmmmmmm toleransi itu penting.. kau jangan sampai aku pecah cermin kereta kau org dkt lua.....!!!

pasal handpone pon kau nak belagak.... padehal bukan issue sangat.. standard aa bebudak bawak handpone..(walaupon adek aku tak patut bawak sebab umah depan skola) tapi com'on la... "cuma ibu bapa sahaja yang boleh amik hanpone anak2... " dia ta pikir ke.. kadang2 mak bapak pon takda masa nak amik.. dan ade yang mak bapak memang taknak amik...soo bila adek beradik tu datang takkan takdibenarkan? pebende?? gila?? bukanye ape.. SATU DARAH APE !! ish.. bodoh betullah kau orang ni!!

SHIT.. menyirap darah je aku pikirkan bende ni..... sebab aku cuma nak amik hanpone adek aku... dahla kes kecik.. lainaa adek aku kantoi dadah ke... kantoi bawak rokok ke.. bising2 takpe la.. ini.. hanpon.. HELLLO CIKGU2 GET A LIFE!! korang takda kerja ke.. mengajar pon ala kadar sampai aku takpaham2 sght.. nak blagak plak tu.... elok koranng berhenti je laa!!

ps- kemarahan aku cuma pada 2-3-4 org cikgu dkt skola tu je.. bukan semua... jadi sesape pon jangan terasa aaa...

pss- isnin kna call sekolah balik.. membanyakkan kerja la!!!!

Thursday, April 9, 2009

Cerita Bodoh

aku selalu bermain pemainan bodoh didalam bus... kadangkala bercakap sendirian.. kadangkala tersenyum melihat telatah orang yang turun naik dicampur adukkan dengan kelakuan Indonesia dan Bangladesh yang amat mengujakan dan memberi bau yang indah lagi harum semerbak...

permainan aku selalunye mudah sewaktu pergi kerja... aku akan duduk di tepi sambil mengatakan "sape yang duduk sebelah aku itulah bakal isteri aku.. ataupon pasanganku"

NAH!!! selalunya Bangla, Indon Kontrak dan Acik jual Rempeyek yang duduk tepi aku... Namun aku bersabar kerana......

"yang cekal dan sabar pasti akan berjaya"

ps-Today awek duduk sebelah aku.. Masyukkk!! tak dapat abang nak tido! haish.. Mantain!!

Friday, April 3, 2009

Jumaat yang sangat Sewious!!!!


Dikala hari jumaat yang memberi tekanan kepada sesetengah.... saje aku nak post bende bende ini!!!! ia berjaya bagi merelease tension aku.. Thanks Ming-Ming!!!! I've never watch the cartoon but MingMing Membuatkan aku gembira.... SEWIOUS!!!!

ps-This Msg is sooo Sewiossss!!!!

Wednesday, April 1, 2009

Mumble... Bumble.. Jumble.....

Nowstart!!! Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrppppppppppppppppppppppppp
(the same thing thats done by AF student )


Mulai skarang.. saya Mohd Faizal (pergh macam statement nabil) akan mula bercakap sebijik sebijik seclear-clearnya.. dan akan membuka mulut luas-luas dalam pronounciation English nor Malay..

kadang aku pelik... pabila melihat matsalleh berbual dgn slang yang pelik.. why we still adore the beauty of not understanding it!! dah pelik dan berbelit... bercakap umpana menelan lidah namun tetap kita kata sedap dan suka...... dan bila Indian dan Chinese dengan slangnya... dengan cara shaking head....dengan cakap yang depan ke belakang.... dan yang belakang kedepannya.. ditambah dengan maaaa...ahhh....mehhh....namun tetap kita okie saja....

Mungkin caraku bercakap not as clear as others ...... why cant it be relate to a style or an art of pronouncing words rather then asking me to change it?? the effectiveness of communication is when one side bercakap.. the other side paham... walau bersepah.. walau berpusing.. walau berbelit.. objective tetap...

teringat aku waktu diploma.... lecture Bel 100 pernah cakap "I'll fail your paper..." hehe sebab aku cakap dan dia tak berapa clear.... mumbling... brrrrppppp bbbrrrppp (af).. PMS kot lect itu.. tapi takpe aku lepas dapat "c" hmmmm below my xpectation..(AKU DAPAT "A" SPM TU!!!) heheh masok University downgrade tros!

Fo now... I'll start to speak slowly.. make it more clearer..!!

mungkin juga lebih baik aku bercakap mengunakan hati... tapi aku paham .. perkataan hati lebih sukar difahami...

mungkin patut mula bercakap mengunakan otak... namun otak tidak boleh memberi isyarat ataupun mimik.. hanya mungkin memberi keguguran rambut petanda aku semakin tua..

baik kalau bercakap pakai kaki...... seperti keramaian manusia sekarang... bergadoh tidak berhenti...

kesimpulan... baik aku bercakap mengunakan bahasa isyarat.. kerana tak bersuara.. tak berbeza..takda slang.. SAAAAMAA!!!

Friday, March 27, 2009

3 days to forever

3hari untuk selamanya...
detik detik didalamnya....
berlalu dan untuk diingati..
apa terjadi buat kenangan abadi

masa berlalu...
bagai mimpi...
terwujud perasaan didalam hati....
hasrad untuk memiliki...
tersemat dihati dan kekal disini...

perkara yang biasa berlaku..
perasaan datang dan pergi...

dan....

setengahnya perlu disimpan karena waktu dan keadaan..
meninggalkan kesan dalam diri...
walau diri tiada tertahan..

Meluahkannya....

Perasaan itu indah..
namun bukan kata jawapannya..
hanya kenangan disimpan bagai hadiah
bagi mengingati yang terjadi dengannya...

kadang teringat saat bersama
namun sekarang bukan waktunya...
lewat sudah..
3 hari untuk selamanya...


ini biasa terjadi...setengahnya disimpan bagai rahsia dengan pencipta... hati sakit namun bertahan...rasa lemah namun tetap.....pertemuan di waktu yang salah.. berakhirnya perasaan namun tidak diluahkan..

(nonton 3 hari untuk selamanya...ceritanya yah okie since i love the movie which is plain n yet giving me rooms for imagination and made me belive that atleast that im not the one who face those kinda thing in life... gue tu mungkin dikit menjiwainya.. mengait kisah hidup.. yang dihitung sekian lamanya.. namun pertemuan diwaktu yang salah walau perasaan tetap.. cumain tidak diluahkan...)

perasaan memang begitu umpama yang dinyata... Its now or never.. simple as that... doesn't matter.. Bego kek Jomblo kek.. sama semuanya.. setiap manusia itu ada masanya dan cuma pada masa itu....dan selalunya kita memilih untuk menyimpan dan melepas peluang yang tak mungkin akan datang... Terus tersimpan sebagai rahsia "Dear Diary" yang mungkin akan terbuka satu masa yang tidak pasti...

(*terima kasih Indonesia bagi cerita dan lagu yang asyik........ Nyamannnnnn~)

Monday, March 23, 2009

Semangat- Semangat tahi Ayam??

aku dah lamaa nk start balik..... first time kawan aku Pian membeli guitar Acoustic Santa Cruz 3 tahun lepas kot..... hmmmmm since aku rasa bende itu sangat best!! sambil menjiwang baring atas katil..nyanyi2 buat macam best! lagipun aku muak terlampau banyak masa didepan pc... terlalu banyak masa yang dibasirkan tanpa melakukan apa-apa.. hmmmmm membosankan....!!!

satu waktu dulu.....................

Babah: Jan, nah hadiah hari jadi hang...(this is on my 14 yers old B'day)

Here you are! sebijik gitar kapok kaler kayu!.... hmmmmm.. since that day.. aku pon bermain beriya-iya (rythm je laa since nak melayan perassaaaan..) soo i've learnt chords n all.... after a while.... boleh aaa main.....tetapi keindahan itu lenyap selepas 2 tahun~ "PRAKKKKKKK" hmmmm my friend Muaz selambanya memijak gitar itu ... dan begitulah berakhir cerita gitar dan aku.... berlobang belakang gitar tu.. serius.. yang body diapunya belakang masok kedalam terus.. hmmmphh.. sebab kawan-kawan aku tak marah walau kna tahan telinga dgr syarahan babah..(its happened when i tido rumah dia last time)..............


soo for now.. bagi merialisasikan impian aku... dan menghilangkan bosan tgk pc and all...aku pinjam gitar kengkawan!! dan aku bercita-cita nak angkot satu gitar yang macam ni bile ade duit nanti!!!

ps- Tunggu laa time kerja!! (if theres anyone nak blanje pon saye terima!!)

Thursday, March 19, 2009

Camwhoring melaka!!

last saturday.. i went to melaka. To save the cost of goin alone~ i "pancing" 2 of my friends as told me that "aku lama gila tak ke melaka..." hehehe(mangsa!!)

I requested to them as im meeting my advisor... soo why not both of you follow me? the cost for fuel ditanggung oleh me! both of you just hav to pay the toll! n BOTH ARE INTERESTED N HERES THE STORY GOES!!

we arrived around 10.00a.m n we went straight to lendu as im meeting the advisor..
setengah jam kemudian!!!

Jonker Baba laksa n Chendol Mantap Gula Melaka


Lepas kenyang makan.. kami sempat bergambar bersama cermin basoh tangan!

After makan selahapnya! kami start the photoshoot with my 2 models haha(sooo gay bawak model lelaki!!!) soo now... i'll show you my 2 free models of the day!!

AzriJay'Jay

hehhe since mereka melayan..i've promised that i'lll bring them around.. habis laa semua tempat kami pergi! area Dataran Pahlawan, Jonker, Bangunan Merah n A'famosa (not mentioning those placeses where whe all lalu such as Nasik Lemak Bachang n Roti canai Terbang) huish! penat sungguh since demand bergambar mereka tinggi! ( there's alot's photo dlm my facebook n pc)

Melayan naik tangga!! huish.. peluh jantan betina semua dah klua laa katanya!

(the most Gayest pic ever taken!)

Didepan kedai Ubi Membeli mineral water (Dataran Pahlawan)

soo.. before balik.. jayjay Demanded CoconutShakes klebang.. n as promised tok melayan mereka.. sampai jugak laa mereka dan mendapat keindahan dunia disebalik celahan pokok ditepi pantai! woah!!

Selepas kenyang dan bergembira... kami SHOOT balik secepat mungkin since mengejar seat di hartamas bagi menonton kemenangan Liverpool (4-1) woah!!!

Thanks for being sooo semangat!! melompat n berpose2 hehehe... yang penting berjaya menyelamatkan duit!!!

Wednesday, March 18, 2009


saat terindah saat bersamamu
begitu lelapnya aku pun terbuai
sebenarnya aku tlah berharap
ku kan memiliki dirimu selamanya

segenap hatiku luluh lantak
mengiringi dukaku yang kehilangan dirimu
sungguh ku tak mampu
tuk meredam kepedihan hatiku
untuk merelakan kepergianmu

ingin kuyakini cinta ta kan berakhir
namun takdir menuliskan kita harus berakhir

segenap hatiku luluh lantak
mengiringi dukaku yang kehilangan dirimu
sungguh ku tak mampu tuk meredam kepedihan hatiku
untuk merelakan kepergianmu

ohh…ohh…
ku tak sanggup merelakanmu..
ohh…ohh…ohh..
segenap hatiku luluh lantak
mengiringi dukaku yang kehilangan dirimu
sungguh ku tak mampu
tuk meredam kepedihan hatiku
untuk merelakan kepergianmu

ps- Nak start layan cerita Indon yang dipinjam dari kengkawan.. hmm banyak!!! boleh menjiwang....

Tuesday, March 17, 2009

woman minds

This is taken from one of the notes left by someone from the facebook. Obviously this a girls that hope a guys will understand whats on their mind (DHUH~) basically theres like 40 of things but yet this are some of the things that im interested to reply~

1.Don’t tell us when you think other girls are hot. (dont worry since u knw that a guys are normally not as hot as the gurl thay theya re referring to and always scared to even get close to them... Dont feel insecure will ya woman evendo the possibility is always there~)

5. This is how we see it: Don’t call = Don’t care. (soo its like you woman just need xtra care?? like we guys dont have other things to care of!! then later in life you are blamming us for not givin enough money n all while we are bz taking care of u LITTLE GIRL!)

30. “Fat chicks” have feelings, too. (same goes to guy so just dont compare us with ur fav!! we r not them n never gonna be~)

35. Don’t say you love me if you don’t mean it. (sometimes at the time we did feeeeel that!!! but to bad that its faded!!)

37. Don’t you ever answer our question with only ONE word! We hate it! (soo whats up with you making face on everything we said sometimes yeah rite WE LOVE IT UH!!)

instead of begging for guy to understand... a woman should try 2 understand that we cant be what u want us 2 be.. soo?? find others or deal with it! thats y people always try to find anyone with same interest rather then finding an opposite attraction!

Opposite attraction = More Issues+ more Stress + + +

Tuesday, March 3, 2009

My 23rd Bday


officially...IM OLDER then some of you guys and girls~
thanks to all the
best wishes~

for those yang xbuat begitu~ saya tahu kamu semua still sayang saya~!
!!

thanks for kek yang banyak.. from:

naima morra


aimran/saleh


family


hmmm MENGEMUKKAN!!

hehe.. walaupun disambut SHARE dengan
adikku.. tapi takpe2 makan tetap makan!!! yeah!!


soo from now on... call me Abang Bo!!! OUCH!!
ps- maybe that i hav 2 tebas semua jambang2 dan rambut2 dimuka.. to look much younger!!!

Monday, February 23, 2009

Bunyi monorail

last week... aku ke k.l menaiki monorail beberapa kali straight after works! atas sebab keluarga dan personal~ hmmm but thats not the point~ part yang aku sampai skarang tergiang-giang di kepala...

EVERYTIME SAMPAI STATION MANA2 pon... akan adan bunyyi BELL... TeNG TeNG! dan bunyi nya sama dengan first 2 keys lagu 'Quit playing Game with My heart.... My heart' (korang tau kan lagu ape)... so when ever sampai to any station.. kepala aku akan terpusing lagu itu!!...

ps- kepada lembu2 yang tak tahu lagu apa itu.... klik sini

pss- maybe bagi korang tak sama (if korang tau naik public transport laaaa) but bagi aku 2 key piano tu mmg masok sght!!(or maybe aku teringat dengar lagu bsb kecik2)

Sunday, February 15, 2009

-=Obsesssi ku=-

its been a while since my last update.... whuts up with life.... seems like things are down lately~ heh works~ friends~ sports~ sob3...

sooo lupekan side yang itu since aku sght nak share dgn semua orang~ biala kata ape pon!!!! nak kate aku lemah ke.. jiwa bebunga ke ape ke~ HUH AKU x KESAH~ sooo here's the story goe...

AKU ADDICT HANNAH MONTANNA~

hmmmm suka sght~!! (dgn gaya dafi yang ditiru olih zizan raja lawak).. sebab dia tak macam fake.. or plastic (hahha i dnt belive i say this~) not to mention suara yang serak gitu~ harus la diminati~ n then.. sebab dia ade abang dan kawan yang sangat sengal~ tak sangka aku sanggup klua lambat if tertengok episode dia.. hmm RICCO si penjual sosej yang sangat aku bengang~ haish.. on top of that.. pejaaga dia yang juga aku tak tahan ..GANAS!! plus ceritanya tidaklah memeningkan.. tidak berat dan sebagainya.. unsur2 kekeluargaan dan humor yang senang dipahami.....( saya memang melayan disney kadang kadang~ high school musical la... the mall la... jump in la.. itu la ini la)

terngiang-ngiang Nurul Shuhada (majalah3)

itu juga aku sangat suka~ hmmm speachlesss~ tambah2 lepas menonton majalah 3 ke palastine.. (aku tgk 2 minggu) hmm bayangkan aku tak klua sabtu malam... woah~ waktu dia menangis sebab tgk orang sakit di hospital~ hmmmmm cair...(nasib rumah ada baldi.. penuh baldi itu akibat kecairan aku~) btw aku memang ada syndrome cair tgk orang menangis tanpa kata.. (maknanya tidala meraung2... i think its soo damn cute)....sungguh lembut aku terasa dia.. haish~ suara lemak.. macam boleh dimakan~.. hati lembut.. sojuk ati den(macam dalam tagg aku yang lepas) hmmm plus dia buat kerja yang dia suka.. dan aku juga suka kerja begitu...(bercakap.. berjalan dan mengenal dunia) hmmm peluang ke palestine.. jumpa pejuang hammas... takkan dapat kalau kerja di bangunan 28 tinggkat macam aku... hmmmm

on top of that.. aku tersedih dan sayu waktu tgk wartawan n ustad yang follow trip tu peluk dgn pejuang muda palastine (yang pegang motar n ak semua tu) diorang cakap.. "mungkin lain kali kamu datang.. kami sudah tiada lagi" hmmmmmmmmmmm semangat juang tinggi dan "cita-cita kami mati syahid" hmmmmmmmmmm tak tercapai aku semangat ini~ sayu je aku tgk..... hmmm bebudak kecik jadi anak yatim..... ish.. sangat gigih~ aku pon tak tercapai!!!

Tuesday, February 10, 2009

Bonanza~


weekend ku...
The Curve

Friday, February 6, 2009

kawan aku ajak photoshoot dkt Gunung~

Pian dan Parit(budak sec11)

"JOMLA... kita gie Gunung nuang photoshoot sambil panjat Gunung.... dengan bebudak endurance race dkt Redang lasttime..(mereka pergi )"

jawapan dari aku:

1st- SLR pinjam xnak aku bawak jenjalan

2nd- stakat pakai basic kit je MALAS AKU

3rd- RM30?? heheh aku ni stakat camwhore... dalam kereta pon ok je amik gambar (snap pic sendiri)

Ps- aku xda duit ... Sorry babeH!
pss- BILA ALLOWANCE NAK MASOK NI!!!!!

Wednesday, February 4, 2009

Paintball~!!

seperti yang dijanjikan.. minggu lepas.. aku telah berjaya.. bermain permainan kanak-kanak MENGILAI WARNA dimana aku terasa seperti permainan diwaktu orang india menyambut perayaan "holi" hehe berkaler-kaler badan...
lokasi:Morib
orang:11
MEREKA YANG MENYERTAI:
AKU
, PIAN, PARIT, EDDIE, KAMBING, APEKNO, AZRI, G-GIE, JENAL, APEK(MEMBER PIAN) DAN IQBAR!!!!!

TAK BANYAK YANG NAK DICERITAKAN SELAIN KESERONOKKAN TERLAMPAU DAN KETAGIHAN BERPANJANGAN... DAN KEINGINAN MEMBUNUH SEMAKIN MEMUNCAK... INILAH BEBERAPA GAMBAR YANG SEMPAT DIAMBIL BAGI MEMUASKAN HATI... HEHE...

PS-MUNGKIN BULAN INI KAMI AKAN MAIN LAGI.. TAPIIII..."ITU KITA T
AK TAHU"
AKU MENEMBAK KAMBING....(i hav one friend name Kambing so we set the rules.... if binatang terkena tembakkan... orangnya mati skali....) hahhahah
ini aksi ganas aku sewaktu bermula....

ini aksi pasukan kalah tetapi menang bergambar!!!

LOve the Mask!! WOAH~!!!

sebelom bermulanya perperangan~!!

Pic diambil olehku~! demmit aku suruh yang lain bwatkan semua tak reti!! demmit!!!

menyorokkan diriku~

AKTIVITI CAMWHORE BERLAKU!!!! heheh macam gadis amik gambar sendiri!! Woah i Loike!! Dayyum~!!!
tak sangka.. rupanya tempat al-qaeda melakukan aktiviti training... hmmm di morib rupenye!! hehehhee.. Al-Qaeda..


ps-kami melakukan aktiviti menyelamatkan Gaaza~ hmm maybe that we are all ready to ROLLLS!!!

pss- terkena peluru ini sakit juga.. luka2 bengkak2..woah.. tapi sedap! hehe...

Tuesday, January 27, 2009

My AJL 2009

"Meet Uncle Hussien"
i guess most of u knw that i went to AJL at Bukit Jalil last few weeks~ heh.. n as always.. with Pasukan Membengangkan... hehe.. Thanks to Zalique fer givn us a great opportunities 2 chilled out!! not to forget, thanks to all artists fer doin a great performance!!! !!!!start2....
Izzey - faizal...can u drive to b.jalil??
faizal
- Me??? i dnt hav car today dear.. my dad said that Wira ada prob~ sorry

*we ended naik 5 orang waktu pergi... balik 6 orang*

heheh thanks 2 Zalique fer givin one of us rides home!!! takdala semak sgt kereta.. (sampai rumah lambat gila around 430a.m.... I went 2 work that Monday... MATA BENGKAK!!)

Things we do:
  • Melepak!!!
  • Support Elyana!!! KALIS RINDUU....KALIS RINDU~ hehehehe
  • menangis waktu faizal tahir menyanyi!!!(coba n sampai shurga..) (i guess that its obvious that im jiwang lebey sob3..)
  • layan Spider (bila nak saksi)
  • Makan at Pelita Ampang at 3.00am
  • Naik Bukit ampang lookout area!!! (at4.00a.m)
banyak bende2 lawak jadi.... heheh not to mentions katek dan Ronggeng punye kesengalan~ Ade satu mamat ni.. waktu Ziana Zain nyanyi..... dia berdiri menjerit2 bila ziana tarik! (he's the guy yang dark blue shirt in pic with Ziana Fanclub yang ijau2) plus ade Ziana Fan Club!! ALLL OUT!!! haish~ n Os dan Din Beramboi memang lawak n sengal~ hehe... Obvious time korang dok tgk iklan dkt rumah.... kami dok pecah perut tgk lawak tak pape merapu!! not 2 forget.. i snap pic sudenly elly iskandar menyempit blakang (nak jugak bergambar dgn i) ps- we hv new group member!!! Qushairy a.k.a Kuci-Kuci (Izzey's bf) welcome on board! ( the one yang pakai that shirt no.3)
Pss- thanks to Angahbil d40!(slacknya positioning and ramai artist malaysia yang saya tak knal!! demmit!)
WE ROCK HARD!!!!
( Katek. me. Ronggeng)

Tuesday, January 20, 2009

KORANG RASA OKIE TAK AKU JADI PHOTOGRAPHER??

Saturday, January 10, 2009

Love Theory

Its explain.. from The Poll being done by me... with 25 responded.... Its explain the "Love Theory" as U Have to Learn On Loving Someone Who Love You Rather Than Givin Your love To Sumone Who Love You as Thay Might Turns Out To Be hmmmmm...

I knew That U know That Everyone Knows Its True~

its risky loving people who might loving someone else~ as u might get hurts along the way~ as by learning on loving people.. they will later shows the Quality Inside the person that u will Found it equals to what u need most of it~

Its a bless for those who loving the one who they love ... But its a learning process for Those who loving the one who love them~

to me... it dosnt matter on who loves who... its the part on wich how u manage and controlling your life as to suite others~

Gud Luck For Those who try To Love Sumone Who Love Them... and For thos who love the one who they love.....just think that maybe on the other side... "U MIGHT BE THE ONE WHO ACCIDENTLY BEING THE ONE WHO IS ACTUALY BEING LOVE AS YOU LOVE THEM AND NOT BECAUSE THEY LOVE U"

Start To Learn On Loving People Who Loves You Rather Than Loving Someone Who You Love As It Might Hurts You Even More Then Giving An Opportunities For Others To Show How You Should Be Treated
~Sigh~

Wrap the Month Of December~!!

theres so many things to be done with soooo little time I Have!

i'll start off with works... UEM... Great.. i've learn alots of things evendo actualy i didnt really likes it... hehehe... normal things... "People Just Love To Hav Fun ratherThen Doing Works.." n that's explain me! but yeah.. kinda numb to that kinda environment sooo i guess that "IM GUD AT IT" doing works... communicating with peoples... Eat... hmmm... just wondering when i will gt the chance of following Bosses going outside... since they went to alotsa places every month! haish... Upper Level Upper Level... youre only lower Lower Level... haish! hehehe nvm.. 1 day...

Report UiTM~ hehe... Thank God!!! Lect Kawin!!! soo excuse to extand till nx week Monday.. Yeay!!!(sum ppl sure jeles!!!)

Life~ hmmm financially gettin better due to "Rapid KL" n thanks to all the bus Drivers!!! hehe.. kamu membuatkan saya boleh tido!!! yeay!!! but if we are viewing it through Friends perspective.... hmmm BORINK!!! stuck Playing card!! Starting Gambles then.... sambai lebam!!!!!! membengangkan" i'll endup watching it till i fall asleep~ Borink2...

Nowadays, i've rarely updating my blog~ haish! 2 many things 2 do! plus theres not much pic to show... not to mentions that "cerita dah basi to me" since.. im not interested on writing things yang dah seminggu~ hehe.. plus xtra2 things dah lupa! even 2 read others blog pon nowdays... Jarang! hmmmm

Ps- all the best 2 all my friends!! hope 2009 bring us More in every single things~ (Gud One) n for all the things that we went through.."Congrats that we made it!!"

Wednesday, January 7, 2009

Sepantas Kilat~

Sumone: ellloooo.. ni sape...?
Me: erkk. elllo sape ni??
Sumone: eni sape ni.. kawan dgn sape ni??
Me: ello.. saya F****l... sape ni?? kawan sape??
Sumone: ni kawan azizaah ke???
Me:Azizah??? which one ehh makcik....??
Sumone: ni kawan azizah ke??
Me:Azizah Muslim ke...
Sumone: haa.. kawan ke...
Me: errkkkkkkkkkkkkk

ps- janganla pakai phone family untuk call kawan2 while bwat report.....

Saturday, January 3, 2009

Loan dah masok...!!!

hari Khamis.... " bo ptptn dah masok!!!" (kata-kata gembira seorang kawan) then few days after that plak... "jom camwhore"(seorang budak girang membeli camera) ade jugak "kitorang dekat Nandos ni makan.. jomla datang"(sekawan bergembira) tak kurang juga... "aku nak budget dulu duit ni, tengok macam mana... nak beli barang"(antara yang lain)

seronok mendengar... tak kurang juga aku... "beli bag sling baru lah.. nak pakai go kerje... nak beli kasut kulit... hmmBRANDED OUTLET LA carik bajuu selai dua"(hari klua ptptn)

hehhe... lawak bila pikir2 balik... DUSSSSHHHHh.. buang semua angan-angan ke longkang.. heh... OFFICIALLY broke~ duit pitih abis sudah.... bayar saman... ketuk kereta kemik... dan pergi melaka.. selasa... hmmmm LIFE is SO GREAT.. wonderful... disaat mendapat duit.. disaat itu ia disalurkan begitu...

on the bright side... "babah xmarah" cuba dia suruh baikkan je...sendiri.... plus.. nasib baik ada duit tu jugak.. kalo tak sure dah terbiar kemek itu~ hmmmm however.. aku xda rezeki la tu~ hmmm sure ade xkena ni... ntah... aku tgk2 diri ni... hmmmm ape salag aku ade buat... hmmm banyak jgk~ maybe sebabtula this kinda things happened to me... hmmmm

tapi memang aku sadis jugakla mengenangkan duit xmasok2 ni... dahla duit elaun xdapat2... aku pon xtahu nak kata apa... hmmm maybe plan aku nak pergi Singapore May ni pon macam xjadi je... haish...

kadang2 aku cube macam taknak tamak dan pikir2 bende ni dan buat macam hmm takda rezeki.. tuhan bleh amik dan bagi... tapi sebagai manusia... aku sure rasa... KNAPA AKU! hmmm bukan tak sedar untung... xbersyukur... hmm tapi... macam tersepit terhimpit.. dikepit!!!

Nanti dah besar aku kaya... aku nak :
  1. beli bumper cars...soo aku bleh main langgar2 tampa belas...
  2. beli kereta yang keras.. soo bergesek tak kemik...
  3. tapayah amik duit angah nak repair balik kreta
  4. beli slingbag lecok spotif bebanyak... (the main mission wktu pergi b4 accident)
  5. elokkan jalan dkt s.alam... dan buat tempat2 parking yang elok soo orang tak perlu bepaking di tepi2...
  6. paling penting bila aku kaya nanti.. sure aku tak berkira dgn masalah2 kecik macam ni... hmmm dan lebih banyak bersabar....
ps- hari ni.. kak Dha pun emosi sama saya sebab dia puji tapi saya rasa"sarcastic" hmm sorry... tapi tolong jadi KAK DHA... xmo jadi pretender yang bosan tu!! tau tau tau

pss- angah... ang xdarezeki beli bag tu... siap kasik duit bag dkt aku repair kereta.. *wink*wink* hmmm aku kopak duit.. hang kopak lebih... lepasni kita naik bus!!!!

psss- sorry angah.. aku takde la maksud naksakitkan ati ang dlm kereta tu..

shopping boleh je lain kali... semua bende pon sama.... hmmm sabaaa je la.. ade rezeki tak kemana..YEAY!!! terima kasih kerana menghabiskan duit lebih awal dari pacat!! hehe ko kalah this time dgn aku n wan!! heheh.. great!! satu bilik dah abis duit!!! -sigh-